(World Grand Prix Dag 2) Benito van de Pas door naar de 2e ronde mede door winst op Cristo Reyes

Benito van de Pas (83.59) – Cristo Reyes (84.47) 2-1
Benito weet de eerste set te pakken na dat die met 0-1 achterkomt weet hij leg 2 & 3 te pakken en een 2-1 voorsprong in de eerste set te nemen. Reyes weet er vervolgens weer 2-2 van te maken. De 5e leg weet Benito van de Pas op een fantastische wijze te pakken door een geweldige finish van 144 zie beelden hieronder via Triple 18 Triple 18 en dubbel 18 wist onze landgenoot de eerste set te winnen.

In de 2e set is het de Spanjaard Cristo Reyes die een snelle 2-0 voorsprong pakt, maar Benito gaf zich in deze 2e set niet zomaar over want via tops wist hij er 1-2 van te maken. van de Pas moest toch toe zien hoe de 2e set met 1-3 naar Reyes ging, zo dat beide heren weer gelijk kwamen in sets 1-1.

Benito leek niet echt aangeslagen door het verlies van die 2e set. Want in de 3e en beslissende set kwam Benito via dubbel 16 op een 1-0 voorsprong in legs. Benito leek zich te beseffen dat het nu echt moest gebeuren want ook de 2e leg ging via dubbel 16 naar onze landgenoot.

De vraag was kon Cristo Reyes nog iets terug doen en dat antwoord kregen we als kijker al zeer snel. mede door een score van 180 wist hij via dubbel 8 er weer 2-1 in legs van te maken. Reyes kreeg in de 4e leg de mogelijkheid om er 2-2 van te maken maar dan moest hij wel even een finish van 113 uitgooien, helaas voor de Spanjaard miste hij de dubbel 18 (zie de beelden hieronder) en gaf hij Benito de mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen. Benito deed wat die moest doen en via dubbel 10 pakte hij de 4e leg en zo de winst in deze wedstrijd.

Foto: Patrick Krekels Fotografie