‘The Gentle’ haalt Peter Wright keihard onderuit

Oostenrijker Mensur Suljovid heeft in Dublin de halve finale bereikt van de Unibet World Grand Prix. The Gentle zoals zijn bijnaam luidt haalde tegenstander Peter Wright keihard onderuit in een mooie en zeker spannende kwartfinale.

De kraker van de avond, Mensur Suljovic tegen Peter ‘Snakebite”  Wright. Beiden ruiken hun kans, nu ‘de groten’ uit het toernooi gespeeld zijn of niet aanwezig,  een grote titel op naam te zetten

Peter Wright begint de match en komt als eerste op een finish maar mist 4 darts voor het eerste punt en ziet Suljovic dan 122 uitgooien op de bull. Peter laat dan een kans liggen om terug te breken en met de darts wordt het 2-0 in de eerste set.

Wright kome t echter terug naar 2-2 door Suljovic in leg 4 te breken en kan dus in zijn leg de eerste set binnen slepen. Suljovic mist dan kansen voor de set en moet die dan aan Wright laten,  0-1

Wright laat dan een kans liggen om Suljovic na de pauze te breken. Suljovic mist 3 darts voor 32 en Wright mag gaan voor 101 naar komt weinig in de buurt en met de darts wordt dan toch 1-0 voor Mensur. Met een breek en behoud van zijn eigen leg maakt Suljovic 3-0 in set 2 en staan de heren gelijk (1-1)

Set 3 wordt er 1 voor Wright om heel snel te vergeten. Hij wordt al direct in de eerste leg gebroken en met de darts wordt het 2-0 als hij dan ook nog een 3 darts verspilt om 57 uit te krijgen, moet hij even slikken als Suljovic 135 uitgooit voor 2-1 in sets ( 3-0 sestand)

In de vierde set die Mensur begint wordt het 1-0 met de darts en dan wordt Wright in de tweede leg gebroken. Mensur heeft nog 1 leg nodig voor een plek in de halve finale die zoals het er naar uit ziet wordt gehaald.

Maar ook zagen we even de andere onvoorspelbare kant van darts want eigenlijk vanuit het niets komt Peter Wright terug naar 2-2 en heeft nog zicht op een halve finale plaats. Hij kreeg echter de kous op de kop want met een geweldige 141 finish ( zie filmpje ) redt Mensur die laatste leg en bereikt de halve finale met 3-1 eindstand

Gemiddelden  Suljovic 90.89  –  Wright  91.74

De winnende pijlen van Mensur

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2017