WDF World Cup: Justin van Tergouw & Layla Brussel wereldkampioen mix koppel.

Dat de Nederlandse jeugd bij de wereld top behoort dat is geen geheim meer, ook zoals nu bij de WDF World Cup 2017 domineert onze jeugdig trots.

Vandaag werden in het Japanse Kobe de mix koppels gespeeld en zoals we reeds eerder vertelde domineert de Nederlandse jeugd ook in dit onderdeel. Want de finale werd een geheel Nederlands onderonsje. Het Koppel Justin van Tergouw & Layla Brussel moesten het in de finale gaan opnemen tegen het andere Nederlandse koppel Wessel Nijman & Lerena Rietbergen.

En het werd een huzarenstukje deze finale, de jeugd liet duidelijk zien uit welk hout ze gesneden zijn. Wessel Nijman & Lerena Rietbergen kwamen mede door een 18 en 15 darter op een 2-0 voorsprong. het koppel Tergouw & Brussel lieten zich niet van de wijs brengen en maakte er weer gewoon 1-2 van. De 4e leg die ging vervolgens naar Nijman en Rietbergen 1-3. Justin van Tergouw & Layla Brussel zette daarna de 5e versnelling in want leg 5,6 en 7 gingen alle 3 naar hun toe mede door een 20,19,20 darts pakte zij voor het eerst de leiding in deze wedstrijd.

De 8e leg ging vervolgens weer naar Nijman-Rietbergen 4-4. Tergouw & Brussel pakte vervolgens weer leg 9 en waren zo nog 1 leg verwijderd van de wereld titel, op deze leg hoefde ze niet lang te wachten mede door een fantastische 108 finish van Justin van Tergouw pakte zij de wereld titel bij de Mix koppel Jeugd.