World Cup 2017: Justin van Tergouw Wereld kampioen Jeugd

Justin van Tergouw was de gevierde man bij de jeugd. Hij won het singles toernooi, het koppeltoernooi samen met Wessel Nijman, de mixkoppel met Layla Brussel en de Overall titel met het Nederlands jeugd team.

De 17-jarige van Tergouw kwam in de single finale tegen landgenoot Wessel Nijman al snel op een voorsprong en gaf deze niet meer uit handen. Met een 12-darter bracht het Nederlandse talent uit Utrecht de eindstand op 6-3.

Justin werd dus wereld kampioen bij alle onderdelen wat natuurlijk een ongelooflijke prestatie is wat niet vaak meer geëvenaard zal worden.

Finale jongens koppel
Wessel en Justin speelden in de finale tegen het Ierse koppel Barry & Heffernan en ze maakten hun favorietenrol meer dan waar. Met werkelijk fantastisch spel overliepen ze de Ieren die zelf ook een prima partij speelden. De jongens gooide in totaal vijf keer 180 en Justin gooide een 142-finish. Met een prachtig gemiddelde van 32,76 per pijl versloegen ze de Ieren met 6-1.

Jeugd Mix koppels
Justin van Tergouw en Layla Brussel speelden samen en Wessel Nijman vormde een koppel met Lerena Rietbergen. De dominantie van onze Nederlandse jeugd was weer duidelijk zichtbaar want beide koppels haalde de finale! Justin en Layla wonnen beide poulewedstrijden en versloegen in de knock-out achtereenvolgens Rusland, Ierland en Turkije zonder een leg te verliezen! Wessel en Lerena hadden het iets lastiger. Beide poulewedstrijden werden met 4-1 gewonnen en in de knock-out fase werd Japan (4-2), Iran (4-3) en Turkije (5-2) verslagen. De finale werd later op de dag op het podium gespeeld. Beide koppels deden weinig voor elkaar onder. Het begin van de wedstrijd was voor Wessel en Lerena, maar Justin en Layla kwamen sterk terug. Wessel kreeg de kans op 5-5, maar hij mistte dubbel negen. Justin had aan één kans genoeg en finishtte 108 voor de wedstrijd. Layla en Justin werden hiermee de opvolgers van Maikel Verberk en Kyana Frauenfelder die twee jaar geleden de mix koppeltitel wisten te veroveren.