Grand Slam of Darts: Glen Durrant veegt de vloer aan met Peter Wright, en noteerde 106.05 gemiddeld

Vandaag is in het Engelse Wolverhampton de bwin Grand Slam of Darts begonnen. Een toernooi waar zowel PDC als BDO spelers aan meedoen, het toernooi word ook wel vaker als een battle tussen beide bonden gezien.

De grote clash van deze middag moest gaan tussen Peter Wright en BDO Lakeside Kampioen Glen Durrant. En een clash dat werd het. Wright wist de eerste leg te pakken door 2x tops te raken. Daarna is het Durrant wat de klok slaat hij maakt via een finish van 121 weer 1-1 ervan. Ook leg 3 en 4 gaan naar de Lakeside kampioen waarmee hij op een 3-1 voorsprong kwam.  Wright moest alle zijlen bijzetten en deed dat ook hij verkleinde het gat weer met 1 leg 2-3. Maar Durrant met al zijn ervaring liet zich niet van de wijs brengen en klapte er meteen weer op waardoor hij leg 6 pakte en zo 1 leg verwijderd was van de overwinning. Durrant hoefde er niet lang op te wachten want ook leg 7 gaat vervolgens naar de BDO world Champion Glen Durrant 5-2. Glen noteerde een Averages van  106.05

Dave Chisnall heeft zijn 1e wedstrijd in poule F winnend weten af te sluiten. Chisnall had geen kind aan Scott Mitchell de darts speler die uitkomt voor de BDO. Dave Chisnall liep snel in de wedstrijd uit naar een 4-1 voorsprong en kwam geen enkel moment meer in gevaar. Mitchell wist er nog 2-4 van te maken maar verder dan dat kwam Scott Mitchell niet. Chisnall won de partij uiteindelijk met de cijfers 5-2.

Een andere BDO speler Mark Mc-Geeney wist ook geen indruk te maken op het grote podium van Wolverhampton. Mc-Geeney die op voorhand niet kansloos zou zij tegen Mensur Suljovic moest toch lijdzaam toezien hoe Suljovic simpel naar een 5-2 overwinning kroop.

Cameron Menzies de 3e BDO speler die vandaag in actie kwam, ging er tegen Gary Anderson met de cijfers 5-3 vanaf. Anderson wist zijn eerste partij in poule H dus simpel te winnen en kan met een gerust hart zich gaan opmaken voor zijn 2e wedstrijd later deze week.