De eerste vier partijen laatste poule fase GSoD

Vanavond de laatste partijen in de poulefase van de Grand Slam of Darts. Aan bod de groepen A tot en met D met onder meer Danny Noppert, Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld.

Danny Noppert speelt de eerste partij van de avond en sloot deze af met een overwinning. Hieronder een kort verslag van de eerste 4 partijen.

Mark Webster – Danny Noppert  2 – 5 Groep D

Een waardig afscheid van het toernooi door Danny Noppert die zijn laatste partij tegen Mark Webster won.

De eerste vier legs gingen met de darts in een partij waarin Darren Webster begon. Maar nadat Webster in leg 5 eeb 55 finish niet uitkrijgt gooit Noppert 72 uit voor de break en een 2-3 voorsprong.

In leg 6 die hij begint verzilvert Noppie zijn break en in de zesde leg komt hij met een 177 score op 24. Webster staat nog op 148 waarvan er 52 overblijven. Danny mist dan 3 match darts en heeft de mazzel dat Webster niet uitkomt. Nog 3 darts voor 12 zijn nodig voor een uiteindelijke 2-5 overwinning voor Danny Noppert.

Daryl Gurney – Darren Webster  5 – 1  Groep D

Daryl Gurney heeft zicht verzekerd van de eerste positie in groep D door de 5-1 overwinning op Darren Webster. Webster die in leg 2 op weg leek naar een 9 darter miste die op de zevende pijl en laat de leg liggen voor Gurney  2-0

In leg 3 dan wel 1 punt voor Webster, maar verder kwam hij niet terwijl hij minimaal nog een leg nodig had voor een plaats bij de laatste 16. Nu speelt hij aan het eind van de avond een 9 dart shoot out tegen Mark Webster die gelijk met Darren eindigde in deze poule.

Michael van Gerwen – Joe Murnan  5 – 2  Groep A

De enige eer in deze match was er nog voor Joe Murnan te halen omdat Michael van Gerwen voor aanvang van deze wedstrijd als zeker was van een plek bij de laatste 16.

En Murnan streed voor wat hij waard was en kwam op 1-1 door een fraaie 119 finish en met en 15 darter maakte hij in leg 4 de stand weer gelijk, 2-2.

Maar na 3-2 voor Michael mist Murnan dan de kans om 66 uit te krijgen voor 3-3 en breekt Michael Murnan voor 4-2 en gooit in leg 7 een 88 finish uit op dubbel 7 voor een 5-2 overwinning.

Rob Cross – Ros Montgomery   Groep A

De winnaar van deze partij gaat samen met Michael van Gerwen naar de laatste 16. Montgomery begint aan deze match maar  Cross heeft dan 6 pijlen voor 1-0 maar benut ze niet en gooit  Ross gooit 125 uit voor 0-1.

Met de darts wordt het 1-1 en in leg 3 breekt Cross dan wel Montgomery voor 2-1 maar weet in leg 4 deze niet te verzilveren en maakt Montgomery 2-2 met een breek terug.

Opnieuw een breek in leg 5 en met een 164 finish wint Cross dan de match en gaat een ronde verder.