Paul Lim naar tweede ronde ten koste van Mark Webster

De 63 jarige Paul Lim uit Singapore heeft de volgende ronde bereikt van het PDC door een 3-2 overwinning op Welshman Mark Webster.

Het werd een knotsgekke wedstrijd waarin de dartsveteraan gesteund door het publiek uiteindelijk aan het langste eind trok.

Het begon gelijk al in de eerste set die Lim begon en alle vijf de legs tegen de darts in gingen en Webster uiteindelijk met 3-2 de eerste set won.  In de tweede set de eerste twee legs met de darts maar in leg 3 breekt Lim ‘Webbie’ voor 2-1 voor. Leg vier weer een break maar nu door Webster en begint dan aan de vijfde leg die dan weer tegen de darts in naar Lim gaat met een tops finish.

In set 3 die Lim begint gaan alle legs met de darts en beslist Lim die set in de vijfde leg in zijn voordeel en komt 2-1 in sets voor.

In de vierde set bij een 2-1 stand in het voordeel van Paul Lim heeft Lim darts voor de match in leg 4 maar benut ze niet en komt Webster terug naar 2-2 en pakt met de darts de vijfde leg voor een 2-2 stand.

De oude rot is echter daar niet van onder de indruk. Hij begint sterk aan die vijfde en laatste set en pakt met de darts leg 1 voor een 1-0 voorsprong. Webster is zoekende op het bord en krijgt in leg 2 een 114 om de oren voor een 2-0 achterstand en ziet dan in de derde leg hoe Lim 80 uitgooit met 3 darts voor de match.

Lim naar de volgende ronde waar hij gaat uitkomen tegen Gary Anderson.  Gemiddelden  Lim 95.98 –  Webster 91.67