Ellen van Langen vindt het geen gekke gedachte dat darts ooit een olympische sport wordt.

Ellen van Langen vindt het geen gekke gedachte dat darts ooit een olympische sport wordt. De kampioene van Barcelona 1992 op de 800 meter zegt dat woensdag in haar column in De Telegraaf/Telesport.

“Of darts Olympisch moet worden? Is curling zoveel anders dan darts? Behalve dat de mannen en vrouwen met vegertjes veel magerder zijn en er minder alcohol vloeit bij de toeschouwers? Daarbij, wordt het niet tijd dat er een schoonmaak komt in de olympische sporten? Er kunnen er best een paar weg om vervangen te worden door ’nieuwe’ sporten die meer van deze eeuw zijn.”

Van Langen heeft veel bewondering voor Michael van Gerwen & co. “Het is fascinerend hoe ze in de heksenketel gewoon regelmatig met iets meer dan negen pijltjes 501 punten bij elkaar gooien. Maar ook in 2018 komen we er niet uit of darten nu sport, topsport, olympische sport of gewoon kroegvertier is. Sport is het wat mij betreft in ieder geval, en ik zou ook nog voor topsport kunnen zijn. Kom nu niet aan met het corpulente uiterlijk van een groot aantal darters om ’aan te tonen’ dat darten goedkoop kroegvertier is. Heb je wel eens goed naar de meerderheid van de gewichtheffers, sumoworstelaars en kogelstoters gekeken?”

Toch moet er één ding veranderen, vindt Van Langen. “Wat, in ieder geval bij mij, wel wringt, zijn de walk-on girls bij het darten. Als je jezelf als sport zo graag serieus genomen wilt zien, is dat toch het eerste wat je aanpakt?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *