Voor 1 van de 33 beschikbare Tour Cards gaan 629 darters een kansje wagen

Vanaf donderdag 18 januari tot en met zondag 21 januari worden er op twee plaatsen in Europa door 629 dartsspelers deelgenomen aan de PDC Q-School om in bezit te komen van 1 van de 33 beschikbare PDC Tour Cards.

Een enorm deelnemersveld dat dit jaar is opgesplitst in een UK Q-School en een European Q School. Spelers uit landen als Engeland, Wales, Ierland en Schotland en Gibraltar hebben ingeschreven voor de UK Q school. In totaal zijn dat 445 deelnemers met onder de deelnemers de vanuit de BDO overgestapte spelers, Tony O’Shea, Darryl Fitton, Jamie Hughes en Cameron Menzies.

Dit toernooi wordt de komende 4 dagen in Wigan gespeeld en per dag winnen de beste 2 spelers van de dag een Tour Cards

Voor de Europese Q-School, die in het Duitse Hildesheim wordt gehouden hebben 184 spelers zich ingeschreven waarvan ruim 30 Nederlandse deelnemers.

Danny Noppert is 1 van die Nederlanders die hoopt dit weekend een PDC startbewijs in de wacht te slepen. Per dag wint de beste speler van het toernooi een Tour Card, de overgebleven 21 starbewijzen worden gegeven aan de beste spelers van een gezamenlijke ranking. Per gewonnen wedstrijd ( geen buy’s) krijg je punten en in een ranking over 4 dagen verwerkt de beste spelers ontvangen dan 1 van de overgebleven startbewijzen.

De resultaten van zowel Wigan als Hildesheim worden 1 1 ranking verwerkt.