Team EK Jeugd 2018 bekend gemaakt.

Het EK jeugd staat van 12 tot en met 15 juli op het programma in Ankara in Turkije. Vier jongens en twee meisjes mogen Nederland vertegenwoordigen op het kampioenschap. Bondscoach Dick Bontekoe heeft inmiddels zijn selectie samengesteld.

Het jongensteam zal dit jaar bestaan uit Jurjen van der Velde, Ricardo van der Vloed, Marcel Bus en Levy Frauenfelder. Bij de meisjes gaan Lerena Rietbergen en Layla Brussel opnieuw Nederland vertegenwoordigen.

Met Jurjen, Ricardo en Marcel kent het jongensteam drie debutanten op het Europees Kampioenschap. Eerstgenoemde is de kersverse NDB rankingkampioen bij de junioren en hij wist tijdens het 4 Nations Tournament het singletoernooi op zijn naam te schrijven. Ricardo en Marcel zijn vanwege hun goede prestaties door bondscoach Dick Bontekoe toegevoegd aan de selectie en krijgen de kans zich gelijk op het EK te laten zien. Beide jongens kenden een goed NDB rankingseizoen en werden gedeeld vierde. Levy Frauenfelder was er vorig jaar op het EK in Zweden ook al bij en brengt dus de nodige ervaring mee. Samen met zijn teamgenoten wist hij toen het teamtoernooi te winnen en werden ze overall kampioen.

Het meisjesduo Lerena Rietbergen en Layla Brussel bleek vorig jaar tijdens het EK in Zweden een gouden combinatie. Deze nummer één en twee van het NDB rankingseizoen 2017-2018 wonnen toen het koppeltoernooi en het overall klassement. Beide meisjes hebben tevens de nodige ervaring om een goed EK te spelen. Zo gaat de Haagse Layla voor de vierde keer deelnemen en zorgde ze in 2015 voor een ware sensatie door geheel onverwacht Europees kampioen te worden. Voor Lerena gaat het de tweede keer worden dat ze gaat deelnemen aan het EK. Beide meisjes vertegenwoordigden Nederland vorig jaar ook al tijdens het WK in Japan waar ze de overall wereldtitel wisten te behalen samen met Wessel Nijman en Justin van Tergouw.

De WDF Europe Cup Youth wordt ieder jaar georganiseerd onder auspiciën van de World Darts Federation, ditmaal dus in Turkije. De jongens spelen een teamtoernooi, koppeltoernooi en singeltoernooi. De meisjes spelen singles en koppels. Binnen elk onderdeel, bij zowel de jongens als de meisjes, zijn punten te verdienen en het land met de meeste punten wordt als Europees Kampioen Jeugd gekroond. Beide categorieën, meisjes en jongens, kunnen een overall titel behalen. Per onderdeel zijn er tevens medailles te winnen. Het Nederlands team kent een fantastische historie op dit toernooi waarvan de eerste editie georganiseerd werd in 1990.

In aanloop naar de WDF Europe Cup Youth duiken we wat dieper de historie in gaan we alle Nederlandse deelnemers uiteraard uitgebreid aan u voorstellen.

Wij wensen dit team alvast heel veel succes. Blijf de ploeg volgens via deze website!