Winmau World Champion 2018, jongens is Jurjen van der Velde

Jurjen van der Velde heeft de Winmau World Masters 2018 jongens titel gewonnen. Het 15-jarige dartstalent was in een bloedstollende finale met 4-3 te sterk voor Keane Barry uit Ierland.

De in het Groningse Zevenhuizen geboren Jurjen van der Velde begon ijzersterk aan de strijd en pakte de eerste leg met een 13 darter. Ook de derde leg was indrukwekkend van onze landgenoot. Hij gebruikte slechts 12 darts voor een 2-1 voorsprong en zat op dat moment op een gemiddelde van ruim boven de 100. De Ier was als enige niet onder de indruk en bracht de stand op 3-2 in zijn voordeel. In de allesbeslissende leg was de Nederlandse darter zijn zenuwen de baas en gooide dubbel 8 om de eindstand op 4-3 te zetten. Van der Velde eindigde deze finale met een gemiddelde van 89,04 tegen 80,21 van Keane Barry.

Jurjen van der Velde is bezig aan een goed jaar. Zo werd de regerend NDB Ranking kampioen junioren dit jaar in Turkije ook al gekroond tot de nieuwe Europees kampioen singles bij de jongens. Ook toen versloeg hij Keane Barry en won de wedstrijd in stijl met een 155-finish.

De Engelse Beau Greaves heeft haar Winmau World Masters titel bij de meisjes geprolongeerd. Zij was in de eindstrijd met 4-0 te sterk voor Hayley Crowley uit Canada.