Dimitri Van den Bergh met negen darter naar kwartfinale Grand Slam of Darts

Spektakel in de eerste wedstrijd van de tweede ronde Grand Slam of Darts. Deze match ging tussen Stephen Bunting en Dimitri Van den Bergh voor een plek in de kwartfinale van dit toernooi en de jonge Belg zette de zaal niet alleen op zijn kop met zijn opkomst dansje hij gooide ook nog eens in de 15de leg van de match een negen darter voor een 9-6 voorsprong.

Het was voor Dimitri zijn eerste 9 darter op een groot podium en voor het toernooi de vierde sinds het bestaan van dit evenement. De laatste negen darter op dit toernooi werd in 2015 gegooid en Dimitri zal nu hopen dat er nog niet een tweede of derde 9 darter wordt gegooid deze week want dan strijkt hij een bonus van £ 25.000,= op.

De 16de leg verliep na de emotie van zijn prestatie minder voor Van den Bergh maar als dan tegenstander Bunting niet kan uitgooien pakt The Dreammaker toch ook deze leg voor een plek in de kwartfinale. In de tweede partij won Gerwyn Price met 10-5 van Josh Payne die eigenlijk niet eens wist dat hij zich bij de laatste 16 geschaard had en dat van Wayne Mardle horen moest die avond.

In de derde wedstrijd van de avond opnieuw geen succes voor regerend wereldkampioen Rob Cross. Cross speelde tegen Mensur Suljovic en zowel Cross als Mensur gooiden een matige partij. Cross kwam 5-1 achter kwam terug naar 4-5 maar verzaakte toen gelijk te maken en maakte Suljovic het gaatje weer iets groter.

Mensur heeft de lichte voorsprong niet meer uit handen gegeven omdat Rob Cross diverse keren de gelijkmaker niet wist te gooien en uiteindelijk met 10-7 uit het toernooi werd gespeeld.

Ook de laatste partij ban de avond was er niet een om over naar huis te schrijven. Het enige waarover je kon praten was dat niet runner up van vorig jaar, Peter Wright, de match won maar Simon Whitlock die met 10-6 de als tweede geplaatste Wright naar huis stuurde.

Dimitri Van den Bergh speelt nu in de kwartfinale tegen Mensur Suljovic en Gerwyn Price speelt tegen Simon Whitlock en daarvan verloor Price al in de laatste wedstrijd van de groepsfase.

Vanavond de laatste 4 wedstrijden van de tweede ronde met in de tweede wedstrijd BDO speler Michael Unterbuchner tegen James Wade en in de derde partij van de avond Wesley Harms tegen Gary Anderson. Jonny Clayton en Krzystof Ratajski openen de avond en Michael Smith tegen Michael van Gerwen wordt de afsluitende knaller van de avond.

Hieronder nog de uitslagen van woensdagavond plus de indeling voor donderdagavond. Ook hier is het format best of 19 legs of wel de eerste die 10 legs gewonnen heeft.

Woensdag 14 november
   Player Player    score
1 Stephen Bunting Dimitri Van den Bergh 6 10
2 Gerwyn Price Josh Payne 10 5
3 Rob Cross Mensur Suljovic 7 10
4 Peter Wright Simon Whitlock 6 10

Speelschema voor donderdagavond:

Pos  Player Player  score
1 Jonny Clayton Krzystof Ratajski
2 James Wade Michael Unterbuchner
3 Gary Anderson Wesley Harms
4 Michael Smith Michael van Gerwen

Het schema volgens de loting:

 Laatste 16
Pos  Player Player    score
1 Jonny Clayton Krzysztof Ratajski
2 Michael Smith Michael van Gerwen
3 James Wade Michael Unterbuchner
4 Gary Anderson Wesley Harms
5 Peter Wright Simon Whitlock 6 10
6 Gerwyn Price Josh Payne 10 5
7 Stephen Bunting Dimitri Van den Bergh 6 10
8 Rob Cross Mensur Suljovic 7 10
 Laatste 8
Pos  Player Player    score
1
2
3 Simon Whitlock Gerwyn Price
4 Dimitri Van den Bergh Mensur Suljovic

 

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2018