Al drie ranking kampioenen bekend na NDB Open Peelland

Zondag 24 maart werd in Beek en Donk het zevende NDB rankingtoernooi, het Open Peelland gehouden waar na afloop al drie ranking kampioenen bekend werden.

In het damestoernooi is na het bereiken van de finale Aileen de Graaf al zeker van het kampioenschap. Ondanks dat ze de finale verloor van Sharon Prins na eerst 3-1 voor te hebben gestaan is haar voorsprong op nummer 2 op de ranking dermate groot dat deze volgende keer niet in te lopen is.

In het herentoernooi ging dit keer de titel naar Johan van Velzen die in de finale Joost Geurts met 2-0 in sets klopte. De strijd om het rankingkampioenschap bij de heren ligt nog helemaal open omdat niet uit de top de laatste 16 bereikte.

Michelovic van Velzen kan zich na Open Peelland al rankingkampioen Paradarters noemen. In Beek en Donk pakte hij zijn vijfde titel van dit seizoen en is niet meer in te halen.

De titel bij de Specials was voor Menno Lammers die ten koste van Aant Jager zijn vierde titel van dit seizoen in de wacht sleepte.

In het juniorentoernooi wordt de strijd om de titel ook spannend omdat de nummer 1 op de junioren ranking, Danny Jansen al bij de laatste 16 strandde en zo nummer 2 Jurjen van der Velde die de finale bij de junioren won weer in het zadel hielp. Jurjen won de finale van Marcel Bus  en nu valt de beslissing in Nijkerk waar de laatste ranking gespeeld wordt en Jurjen nu slechts 1 punt achter staat op Danny Jansen.

De nummers 1 en twee op de ranking voor meisjes, Lerena Rietbergen en Rosanne van der Velde bereikten in Beek en Donk ook de finale die dit keer gewonnen werd door Rosanne van der Velde.

Ook is de aspiranten ranking kampioen al bekend, Pim van Bijnen. Pim speelde zondag ook de finale van het aspirantentoernooi tegen Bradly Roes maar won deze niet. Desondanks is het punten verschil met de nummer 2 op de aspirantenranking te groot en kan niet meer worden ingehaald.

Het heren B toernooi werd deze keer gewonnen door Jeffrey Bastings die de nummer 1 op de Heren B ranking, Lorenzo Pronk in de halve finale klopte en in de finale de nummer 2, Jurrit van Essen met 4-1 klopte.

Een overzicht van alle uitslagen van de in Beek en Donk gespeelde toernooien vind je via de onderstaande links.

Heren A

Heren B

Dames

Meisjes

Meisjes verliezersronde

Aspiranten

Aspiranten verliezersronde

Junioren

Junioren verliezersronde

Paradarters

Paradarters verliezersronde

Specials