Super prestatie van Toon Greebe in Police, Polen

De 30 jarige Brabander Toon Greebe heeft dit weekend in het Poolse Police een super prestatie neergezet. Hij won op zaterdag het Polish Open en werd runner up op zondag van de Polish Masters.

Het is de eerste grote titel van Toon voor wie twee jaar geleden een carrière in de dartssport eigenlijk niet meer mogelijk leek. Vanwege een infectie aan de voet werd deze bijna 2 jaar geleden geamputeerd en loopt Toon sindsdien met een prothese.

Maar dat heeft hem niet weer houden om te knokken voor terugkeren in de sport met als resultaat de internationale titel Polish Open Champion 2019.

In de finale klopte Greebe de Pool Sebastiaan Steyer met 6-3. Zijn dartgemiddelde in deze finale was 26.22.

Titel bij de dames was voor de Deense Fie Skinnes die in de finale de Duitse Stefanie Rennoch klopte.

Daan Bastiaanse werd runner up bij de jongens. Daan verloor van het Engelse jeugdtalent Leighton Bennett. Bennett speelde evenals Daan ook mee in het herentoernooi en Leighton verloor in de halve finale van Toon Greebe.

Zondag werd toon runner up van de Polish Masters. Daar ging de titel naar de Welshman Mark Blanford die Toon met 6-4 klopte. Mark haalde een 27.13 gemiddeld tegen Toon 27.63.

Deta Hedman won bij de dames zij klopte de Tsjechische Anna Hlavova met 5-1. De titel bij de jongens was zondag wel voor Daan Bastiaansen. Hij kopte in de finale de Pool Sebastian Bialecki met 4-2. daan zijn gemiddelde in de finale was 28.02