Kopstukken sneuvelen op eerste dag German Darts Masters

Gisterenavond stond de Lanxess Arena in het Duitse Keulen op zijn kop. Maar liefst 3 kopstukken van de PDC werden namelijk op die avond uitgeschakeld door jong Duits talent.

De eerste die er aan geloven moest was tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson die door de 22-jarige Nico Kurz werd geklopt. Kurz gooide in die partij ook een 170 finish om 3-2 voor te komen en heeft die voorsprong daarna niet meer uit handen gegeven. Hij won daarna als eerste Duitse speler met 6-4 een partij in de World Series.

De tweede speler was Raymond van Barneveld die geen partij was voor Gabriel Clemens. Raymond kwam niet in zijn spel en werd met 6-3 geklopt.

Daarna zorgde de 22 jarige Martin Schindler voor de sensatie van de avond door nummer 1 van de wereld, Michael van Gerwen met een 6-5 nederlaag naar huis te sturen. Schindler kwam terug van 5-1 achter om met 6-4 zijn grootste overwinning ooit te maken. Hij kan kan het na afloop nog steeds niet geloven want hij stond te trillen op zijn benen maar wist toch de winnende dubbel te vinden.

Verder plaatsten de toppers zich van de PDC voor de kwartfinale. Wade won met 6-2 makkelijk van Kevin Much en Gurney ging met dezelfde cijfers door na zijn partij tegen Christian Bunse

Peter Wright en Rob Cross moesten even wat langer knokken voor de overwinning. Zowel Wright als Cross wonnen met 6-4 van respectievelijk Robert Marijanovic en Max Hopp.

Vanavond 0m 20:00 uur gaat het toernooi verder met de kwartfinales en aansluitend de halve finales en finale. Alles gespeeld over best of 15 legs. De volgorde van spelen is nu volgens de indeling van het wedstrijdformulier na loting.

Eerste ronde
Pos  Player Player        score
1 Peter Wright (1) Robert Marijanovic 6 4
2 Gary Anderson Nico Kurz 4 6
3 Daryl Gurney (4) Christian Bunse 6 2
4 James Wade Kevin Much 6 2
5 Michael van Gerwen (2) Martin Schindler 5 6
6 Mensur Suljovic Maik Langendorf 6 2
7 Rob Cross (3) Max Hopp 6 4
8 Raymond van Barneveld Gabriel Clemens 3 6
 Laatste 8
Pos  Player Player        score
1 Peter Wright (1) Nico Kurz
2 Daryl Gurney (4) James Wade
3 Martin Schindler Mensur Suljovic
4 Rob Cross (3) Gabriel Clemens
 Halve finale
Pos  Player Player        score
1
2
 Finale
Pos  Player Player        score
1

Foto © Kais Bodensieck – PDC Europe 2019