Kyle Anderson met hakken over de sloot door in Brisbane

Het scheelde niet veel of Kyle Anderson was voor eigen publiek onderuit gegaan tegen Peter Wright. In de slotfase werd de druk voor de Australiër te groot en dat kostte hem de voorsprong.

De druk was zo groot dat hij om 5-4 voor te komen voor een 40 finish begon op 1 en met een dubbele 19 in plaats van een enkele zich stuk gooide en Wright op 5-4 voor kwam. Snakebite mist dan in leg 10 dubbel 10 om het af te maken en wordt het 5-5. Ook krijgt Wright in de laatste leg 84 niet uit en pakt Kyle met een 86 finish alsnog de partij.

De middag in Brisbane  begon goed voor Raymond van Barneveld. Hij won met 6-2 van Haupai Puha. Puha kwam 1-0 voor en wist Raymond tot en met de 4de leg bij te houden (2-2) maar daarna was het over en uit en pakte Raymond 4 legs op rij voor een plek bij de laatste 8.

Ook Michael van Gerwen kende weinig problemen en stuurde zijn tegenstander met een white wash terug naar huis. Ook voor James Wade waren de druiven zuur vandaag want the Machine verloor na 5-3 te hebben voor gestaan met 6-5 van Damon Heta.

Corey Cadbey werd in de voorlaatste match van vandaag even flink de les gelezen door  Gary Anderson. Anderson was op dreef met onder meer 85.71% op zijn dubbels gaf hij dartsles aan Cadby die met 6-1 werd geklopt.

De uitslagen van vandaag en de indeling kwartfinale;

Eerste ronde
Pos  Player Player        score
1 Peter Wright Kyle Anderson 5 6
2 Simon Whitlock Brendon McCausland 6 1
3 James Wade Damon Heta 5 6
4 Gary Anderson Corey Cadbey 6 1
5 Rob Cross James Bailey 6 5
6 Raymond van Barneveld Haupai Puha 6 2
7 Daryl Gurney Koha Kokiri 6 4
8 Michael van Gerwen Ben Robb 6 0
 Laatste 8
Pos  Player Player        score
1 Kyle Anderson Simon Whitlock
2 Damon Heta Gary Anderson
3 Rob Cross Raymond van Barneveld
4 Daryl Gurney Michael van Gerwen