Ook in Melbourne geen glansrol voor Cadby – updates finaleronde

Op de eerste dag van de Melbourne Darts Masters heet Corey Cadbey opnieuw afscheid moeten nemen van zijn thuispubliek. Opnieuw geen glansrol voor het jonge talent uit Australië.

Cadby speelde tegen de titel verdediger Peter Wright en kwam al snel 3-0 achter. Hij kwam terug naar 3-2 maar twee legs verder stond hij al weer 5-2 achter en dat ondanks het niet al te beste spel van Wright die over de gehele match slechts 82,24 gemiddeld gooide.

Opnieuw kwam Corey terug naar 5-4 maar in de 10de leg kreeg Cadby 75 niet uit omdat hij tops miste voor 5-5 en won Snakebite met een 13 darter de 10de leg voor 6-4.

De 2 Nederlanders in het deelnemersveld van 16 spelers  deden hun plicht. Raymond van Barneveld, die de tweede partij van vandaag speelde won wederom van Haupai Puha. Dit keer met 6-1. Na een 2-0 voorsprong maakte Puha in de derde leg zijn enige punt.

Raymond was op dreef, gooide 106.13 gemiddeld en had een uitgooi percentage van 75%.

Michael van Gerwen maakte ook in de voorlaatste partij van de eerste dag nu niet een super geweldige indruk. Na zijn vliegende start kwam hij 2-0 voor maar tegenstander Tim Pusey strafte gemiste dubbels van MvG af en stond na 4 legs weer gelijk, 2-2.

Daarna pakte Michael nog 4 legs op rij voor de overwinning met een gemiddelde van 93.24 en 33.33% op zijn dubbels. Michael treft nu in de kwartfinale Gary Anderson die met 6-0 won van James Bailey.

Anderson scoorde 42,86% op zijn dubbels en gooide 96.97 gemiddeld eals je dit naast de gegevens van Michael set kom het wel eens een spannende match worden.

Raymond speelt tegen Peter Wright en kan gezien de vorm die hij liet zien wel eens voor een verrassing zorgen.

James Wade beet opnieuw in het stof tegen Damon Heta. Was het vorige week in Brisbane nog een gelijk opgaande strijd (6-5) Vandaag kwam Wade niet in het hoofdstuk voor en stond na 5 gespeelde legs al 5-0 achter.

The Machine redde de eer door 5-1 te maken maar in de 7de leg maakte Heta het met een 13 darter af. Zijn gemiddelde was 99.60 en haf 75% op de dubbels. Heta speelt morgen in de kwartfinale tegen Rob Cross waarvan hij vorige week nog won in de finale van de Brisbane Masters.

Cross die de dag afsloot tegen Robbie King moest even warm draaien. Hij boog een 1-0 achterstand om in een 4-1 voorsprong en moest in de zesde leg toch nog een leg aan Robbie King laten. Het werd uiteindelijk 6-2 met een matige 86.28 gemiddeld.

Ook Daryl Gurney zien we terug in de kwartfinale. Gurney speelde tegen Kyle Anderson die vorige week in Brisbane nog de beslissende leg van Peter Wright wist af te snoepen. Tegen Gurney kon hij echter niet meekomen en voor een verrassing zorgen.

Als snel kwam Gurney 3-0 voor voordat Kyle zijn eerste punt wist te maken. Daarna wist Kyle nog terug te komen naar 4-3 maar daar bleef het bij. Gurney won met 6-3 dankzij zijn scherpte op de dubbels (75%).

Simon Whitlock die deze ronde opende had een lastige tegenstander. Mick Lacey maakte het Whitlock in de beginfase moeilijk en kwam even 2-1 voor maar na 3-2 kon Lacey niet meer dichterbij komen en na de zevende leg waarin hij 4-3 maakte was het Whitlock doe de dienst uit maakte en met 6-3 de volgende ronde haalde.

Morgen spelen ze de kwartfinales, halve finales en finale volgens de indeling van de loting. Het format is best of 15 legs.

Uitslagen en indeling kwartfinales;

Eerste ronde
Pos  Player Player        score
1 Peter Wright (1) Corey Cadby 6 4
2 Raymond van Barneveld Haupai Puha 6 1
3 Michael van Gerwen (4) Tim Pusey 6 2
4 Gary Anderson James Bailey 6 0
5 Rob Cross (2) Robbie King 6 2
6 James Wade Damon Heta 1 6
7 Daryl Gurney (3) Kyle Anderson 6 3
8 Simon Whitlock Mick Lacey 6 3
 Laatste 8
Pos  Player Player        score
1 Peter Wright (1) Raymond van Barneveld 8 6
2 Michael van Gerwen (4) Gary Anderson 8 6
3 Rob Cross (2) Damon Heta 8 3
4 Daryl Gurney (3) Simon Whitlock 8 4
 Halve finale
Pos  Player Player        score
1 Peter Wright (1) Michael van Gerwen (4) 0 8
2 Rob Cross (2) Daryl Gurney (3) 5 8
 Finale
Pos  Player Player        score
1 Michael van Gerwen (4) Daryl Gurney (3)