Wie mag zich straks European Darts Matchplay kampioenen noemen – Joe Cullen wint finale

De kwartfinales van de European Darts Matchplay die in het Duitse Mannheim gespeeld worden zijn bekend. Nu is de grote vraag wie zich straks na nog 7 wedstrijden te gaan de nieuw European Darts Matchplay kampioen mag noemen.

Want vanmiddag lieten een aantal spelers toch zien in goede vorm te verkeren. Michael van Gerwen die toch weer de handen vol had aan Mensur Suljovic treft in de eerste partij van de avond de Pool Krzysztof Ratajski die goed van start ging tegen Adrian Lewis maar ‘Jackpot toch terug liet komen maar op tijd de beslissende leg wist binnen te halen.

In de tweede partij Rob Cross tegen Dave Chisnall. Cross speelde wisselvallig tegen Gurney maar het was genoeg om met 6-4 te winnen. Chisnall heerste in de partij tegen Ricky Evans en won deze met 6-1.

In de derde partij Jonny Clayton tegen James Wade. Clayton kwam 5-2 voor tegen Ian White en leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Welshman. White kwam echter op gelijke hoogte maar kon geen klap met de hamer uitdelen aan Clayton in de beslissende leg.

Wade had een engeltje op zijn schouders, hij stond 5-2 voor op Jones maar moest een beslissende leg spelen om uit te maken wie of de kwartfinale zou spelen. En in die beslissende leg mist Jones 160 op tops anders was het over en uit geweest voor the Machine.

Joe Cullen won na 3-0 achter op William O’Connor 6 legs op rij voor een plek in de kwartfinale waarin hij uitkomt tegen Glen Durrant (foto). Durrant gooide in zijn partij tegen Gerwyn Price een gemiddelde van ruim 110 en won met 6-3 van the Welshman.

Het wordt dus echt spannend in die laatste wedstrijden waarin de spelers hun beste beentje moeten voorzetten om verder te gaan en de titel te bemachtigen.

De indeling voor vanavond:

 Laatste 8
Pos  Player Player        score
1 Michael van Gerwen (1) Krzysztof Ratajski (9) 6 5
2 Rob Cross (12) Dave Chisnall (4) 5 6
3 Jonny Clayton (15) James Wade (7) 4 6
4 Joe Cullen (11) Glen Durrant (14) 6 2
 Halve finale
Pos  Player Player        score
1 Michael van Gerwen (1) Dave Chisnall (4) 7 1
2 James Wade (7) Joe Cullen (11) 5 7
 Finale
Pos  Player Player        score
1 Michael van Gerwen (1) Joe Cullen (11) 5 8