Paddy Power Champions League of Darts met de top 8 van de PDC

Zaterdag 19 oktober begint in de Morningside Arena Leicester Engeland de Paddy Power Champions League of Darts. Een tweedaags toernooi waaraan de top 8 van de PDC deelneemt en verdeeld over 2 poules strijden om de titel en de prijzenpot van £ 250.000,=

Titelverdediger Gary Anderson zit mett Michael van Gerwen, Michael Smith en James Wade in poule A en begint aan het toernooi met een match tegen Michael Smith.

Michael van Gerwen speelt op de eerste dag tegen James Wade en de winnaars van de beide groepswedstrijden treffen elkaar in de avondsessie evenals de twee spelers die hun partij verliezen.

Poule B wordt gevormd door Rob Cross, Daryl Gurney, Peter Wright en Gerwyn Price en hier beginnen zaterdagmiddag Daryl Gurney tegen Peter Wright in de eerste match van de dag. Rob Cross treft Gerwyn Price en ‘s avond de winnaars tegen elkaar en de verliezers tegen elkaar.

Op zondag 20 oktober spelen dan de spelers die elkaar nog niet in hun groep round robin hebben getroffen en ‘s avonds zijn de halve finales en finale. In de halve finale speelt de winnaar van groep A tegen de nummer 2 van groep B en de winnaar uit groep B tegen de tweede uit poule A.

De winnaars van deze wedstrijden spelen dan aansluitend de finale.

Dit toernooi werd voor het eerst in 2016 gespeeld en werd Phil Taylor de eerste winnaar. Mensur Suljovic won in 2017 en Gary Anderson in 2018. Een titel die dus nog niet op de erelijst van Michael Gerwen voorkomt.

Het toernooi wordt in het weekend van 19 en 20 oktober door de BBC uitgezonden en kan dus door velen worden ontvangen.

Foto  © PDC – 2019