Wat was het nieuws van de PDC dit weekend

Er was weer veel te doen bij de PDC het afgelopen weekeinde. De darters waren naar Barnsley afgereisd om daar het Gibraltar Darts Trophy 2019 kwalificatietoernooi te spelen en Players Championship toernooien 25 en 26.

Vrijdag 20 september waren de kwalificatietoernooien, het UK Qualifier toernooi en het European Tour Card Holder toernooi.

Via het eerste toernooi plaatsen Jamie Hughes, Ritchie Edhouse, Steve Beaton, Chris Dobey, Carl Wilkinson, Keegan Brown, Matt Clark, Paul Rowley, Tony Newell, William O’Connor, Justin Pipe, Darren Webster, Ryan Joyce, Scott Taylor, Ryan Meikle, Robert Thornton, Kirk Shepherd en Steve West zich voor het toernooi dat van 27 tot en met 29 september in Gibraltar wordt gehouden.

Matt Clark gooide tijdens dit toernooi een 9 darter, dat was de eerste van de in totaal 3 die er dit weekend in Barnsley gegooid werden

Jeffrey de Zwaan, Danny Noppert, Kim Huybrechts, Darius Labanauskas, Dimitri Van den Bergh, Jose De Sousa plaatsen zich via het European Tour Card Holder toernooi.

Maar Jeffrey de Zwaan had nog een succesje dit weekend. Hij was zaterdag, tijdens Players Championship 25, de tweede spelers van dat weekend, die een 9 darter wist te gooien. Hij deed dat in de partij voor een plek bij de laatste 16 tegen Ron Meulenkamp. Jeffrey plaatste zich ook bij de laatste 16 met 6-3 maar ging daar keihard met 6-0 onderuit tegen Ian White.

Daryl Gurney won het toernooi met een 8-5 overwinning op Nathan Aspinall.

In de finale van Players Championship 26, op zondag 22 september gooide Ian White een 9 darter maar verloor uiteindelijk met 8-7 van Mensur Suljovic.

En vandaag, maandag 23 september maakte de PDC het deelnemersveld bekend voor het ludieke dubbel in dubbel uit toernooi dat in oktober in Dublin wordt gespeeld, de 2019 BoyleSports World Grand Prix.

De 16 spelers op basis van de PDc Order of Merit inclusief de 8 geseede spelers zijn;

(1) Michael van Gerwen

(2) Rob Cross

(3) Daryl Gurney

(4) Gary Anderson

(5) Michael Smith

(6) Gerwyn Price

(7) Peter Wright

(8) James Wade

Mensur Suljovic

Ian White

Dave Chisnall

Simon Whitlock

Nathan Aspinall

Jonny Clayton

Adrian Lewis

Joe Cullen

En de 16 die op basis van de Pro Tour Order of Merit mogen deelnemen aan het toernooi zijn;

Krzysztof Ratajski

Glen Durrant

Jermaine Wattimena

Jamie Hughes

Jeffrey de Zwaan

Ricky Evans

Steve Beaton

Keegan Brown

Chris Dobey

Stephen Bunting

Danny Noppert

Max Hopp

John Henderson

Vincent van der Voort

Mervyn King

Dimitri Van den Bergh

In totaal dus 5 Nederlanders onder de 32 spelers hoe er wordt gespeeld zal op 27 september door loting bekend gemaakt worden.