Grote verrassingen op eerste speelavond ronde twee World Grand Prix

Op de eerste speelavond van de tweede ronde van de BoyleSports World Grand Prix, in het Ierse Dublin, gisteren twee verrassende uitslagen. Mervyn King won van James Wade en Chris Dobey (foto) klopte tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson.

Twee uitslagen waar vooraf geen rekening werd gehouden. Dobey speelde in de laatste partij van de avond tegen Anderson die op indrukwekkende wijze van start ging, 2-0 voor kwam in de eerste set maar met de hakken over de sloot de set met 3-2 binnen haalde.

Daarna liep het allemaal niet meer zo gladjes bij Anderson die in set 2 nog wel 2-1 voor kwam maar deze toch met 3-2 verloor. In de derde set kreeg Anderson zelfs geen leg mee en Dobey maakte het in set 4 met 3-1 netjes af.

Gemiddelden Anderson  82.99 – Dobey 85.77

Zo een soort gelijke wedstrijd speelden James Wade en Mervyn King. Wade won de eerste set met 3-1 maar vanaf de tweede set nam King de match over. Set 2 won Mervyn met 3-2, set 3 met 3-1 en de laatste set kreeg Wade geen punt mee.

Gemiddelden Wade 78.59  –  King 85.83.

Mervyn King treft nu in de kwartfinale Michael van Gerwen die gisteren in zijn partij tegen Jeffrey de Zwaan een staaltje van zijn kunnen liet zien. Vanaf set 1 domineerde MvG en gunde de Zwaan in de hele partij slechts 2 legs.

Set 1 won Michael met 3-0 set 2 pakte hij met 3-1 en ook de derde set, waarin de Zwaan het eerste punt maakte won de nummer 1 van de wereld met 3-1.

Gemiddelden van Gerwen 94.79 – de Zwaan 74.87.

Ian White is de vierde kwartfinalist. Hij won gisteren de tweede partij van de avond met 3-1 van Michael Smith. Smith won de eerste set met 3-2 maar kon daarna het bord niet meer vinden en verloor met 3-0 de tweede en derde set.

Even leek het er op dat Smith terug zou komen in set 4 waar het 2-2 stond maar in de beslissende vijfde leg van deze set miste Smith 6 pijlen om te beginnen en pakte White de set met 3-2.

Gemiddelden Smith 76.98 – White 86.29

Vanavond de tweede sessie met daarin in de de eerste wedstrijd Danny Noppert tegen Nathan Aspinall en in de laatste partij van de avond Jermaine Wattimena tegen Peter Wright.

Woensdag 9 oktober
Pos  Player Player        score
1 Danny Noppert Nathan Aspinall
2 Dave Chisnall Stephen Bunting
3 Rob Cross Glen Durrant
4 Peter Wright Jermaine Wattimena

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2019