Eerste punten voor van Gerwen, Harms onderuit tegen Wade

Goede zaken voor Michael van Gerwen die gisterenavond bij zijn eerste optreden in de Grand Slam of Darts toch vrij eenvoudig van Welshman Jim Williams wist te winnen. Wesley Harms ging helaas met 5-2 onderuit tegen James Wade.

De eerste puntjes zijn dus binnen voor van Gerwen die zondagavond in de tweede pouleronde tegen Adrian Lewis speelt. Lewis won eenvoudig van Ross Smith die onlangs nog van Gerwen klopte.

Die twee, MvG en Ross Smith, komen elkaar dinsdagavond tegen in de laatste pouleronde.

De wedstrijd waar naar uitgekeken werd, die van Gerwyn Price tegen Mikuru Suzuki, was een aantrekkelijke wedstrijd waarin Price de handen vol had om Mikuru voor te blijven. Price was onder de indruk van het spel van de Japanse en gaf de regerend BDO World Pro kampioene na afloop dan ook een dikke pluim voor het optreden.

Gary Anderson liet in de vijfde match van de avond weer zijn vertrouwde gezicht zien. Anderson was weer helemaal de oude en liet weinig over voor BDO spelers Dave Parletti die met 5-1 geklopt werd. Anderson stond op scherp met 83.33% op zijn dubbels.

Dimitri Van den Bergh, vorig jaar nog goed voor een negen darter verloor de laatste leg van zijn partij tegen Robert Thornton en nu wacht Dimitri vanavond de wedstrijd tegen de Japanse Mikuru Suzuki.

Uitslagen zaterdagavond;

Pos  Player Player    score
1 Darren Webster (D) William O’Connor (D) 3 5
2 Gerwyn Price (C) Mikuru Suzuki (C) 5 3
3 Ian White (B) Steve Lennon (B) 5 2
4 Gary Anderson (D) Dave Parletti (D) 5 1
5 James Wade (B) Wesley Harms (B) 5 2
6 Michael van Gerwen (A) Jim Williams (A) 5 2
7 Adrian Lewis (A) Ross Smith (A) 5 2
8 Dimitri Van den Bergh (C) Robert Thornton (C ) 4 5