Nieuwe criteria deelname aan PDC European Tour toernooien

De PDC heeft de voorwaarden om deel te nemen aan een PDC European Tour toernooi drastisch gewijzigd. De European Tour is erg populair en is een belangrijk onderdeel van het PDC circuit met voor 2020 een geheel kwalificatiestructuur.

Dit jaar worden er 13 European Tour evenementen gehouden met België en Hongarije als nieuwe gastlanden voor een European Tour toernooi.

Wat blijft is het aantal deelnemers aan zo een toernooi, 48 spelers waarvan er 16 worden geplaatste en pas in de tweede ronde aan het toernooi in actie komen. Veranderd zijn de kwalificatie mogelijkheden.

De deelnemers aan een European Tour komen uit:

De top 16 van de PDC Pro Tour Order of Merit zoals gemeten op de dag dat de aanmelding sluit. Deze spelers zijn dan de geplaatste spelers en komen in de tweede ronde in actie.

We moeten deze spelers dan die eerste partij in de tweede ronde winnen anders telt het prijzengeld niet mee voor de Order of Merit

Zo komen we 24 deelnemers uit een kwalificatietoernooi gespeeld door PDC Tour Card houders. Voorheen werden deze plekken verdeeld onder een Brits en Europese kwalificatietoernooi.

Dan in totaal 4 spelers uit het gastland. Twee die niet in de top 16 van de PDC Pro Tour Order of Merit staan op de dag van aanmelding van het toernooi. Deze spelers spelen dan mee in de eerste ronde en ook hier telt dat ze een partij moeten winnen om het prijzengeld mee te laten tellen in de Order of Merit.

Mochten er geen of minder dan twee spelers zijn die zich plaatsen dan worden deze toegevoegd aan de beschikbare plaatsen voor het kwalificatietoernooi voor gastland spelers.

Aan het kwalificatietoernooi kunnen PDC leden en niet PDC leden meedoen met als restrictie dat niet PDC leden maximaal 2 keer aan zo een gastland kwalificatietoernooi deel mogen nemen.

Verder komt er 1 speler uit het PDC Nordic & Baltic kwalificatietoernooi

En 1 spelers uit het kwalificatietoernooi voor Oost Europese spelers

En 2 spelers die zich kwalificeren via een toernooi voor aangesloten leden die in 2020 mee hebben gedaan aan de PDC Q-School.

Deze nieuwe regels heeft de PDC samen met diverse partners waaronder PDC Europe en de PDPA.