Luke Humphries met ‘white wash’ de nieuwe PDC jeugd wereldkampioen

De nieuwe PDC Unicorn World Youth Champion heet Luke Humphries. De op 11 februari 1995 geboren Humphries uit het Engelse Newbury klopte in de finale de 17 jarige Tsjech Adam Gawlas met 6-0, een ‘white wash’.

Het PDC WK is voor spelers en speelsters die op 1 januari 2019 niet ouder zijn dan 23 jaar en aangezien Humphries in februari 24 is geworden kon hij aan dit toernooi mee doen.

De 17 jarige Tsjech, Adam Gawlas uit Návsi, pakte in februari van dit jaar voor het eerst de pijlen op en maakte in Minehead dus een vuurdoop mee. Voor het eerst in zijn korte carrière moest hij nu een finale van een groot toernooi spelen voor het oog van de camera’s en duizenden toeschouwers.

Maar na de eerste worp van Gawlas dacht je dat dit misschien wel goed kon aflopen want hij begon met een 140 score. Helaas liep het anders miste hij twee keer een pijl op een dubbel en werd gelijk al in de eerste leg gebroken.

Daarna werd de druk toch te groot en dit was koren op de molen voor Humphries die natuurlijk al een flinke dosis ervaring heeft op dergelijke podia.

Met 6 legs was de klus dan ook geklaard en won Luke Humphries zijn eerste grote titel en £ 10.000,=. De nieuwe PDC jeugd wereldkampioen verdiende daarmee ook deelname aan het William Hill World Darts Championship maar was al verzekerd van deelname aan dit toernooi op basis van de Prou Tour ranking.

Maandagmiddag 25 november is er het kwalificatietoernooi voor PDPA leden en ook spelen vanmiddag de dames uit de UK en Ierland nog een kwalificatietoernooi voor 1 startbewijs. Vanavond om 20:30 uur is de loting voor het WK.

Foto © Lawrence Lustig – PDC – 2019