Keane Barry BDO World Youth Champion en Wayne Warren eerste finalist

Een heerlijk middagje darts in the O2 in Londen waarin we zagen dat de Ier Keane Barry gehuldigd werd als de nieuwe BDO World Youth Champion en Welshman Wayne Warren voor het eerst in zijn carrière de finale haalde van het BDO World Pro toernooi.

De wedstrijd tussen Wayne Warren en Scott Mitchell stond als eerste partij op het middag programma en het werd een heerlijke wedstrijd om naar te kijken. Oud wereldkampioen Mitchell begon goed aan deze partij met als inzet een plek in de finale en won de eerste twee sets met 3-1 en 3-0.

De scherpte bij Warren was even zoek maar in de derde set kwam de 75 jarige darter met de bijnaam ‘Yank’ op stoom. Met 3-2, 3-2 en 3-1 nam Warren de leiding in de partij maar bij de tweede pauze kwam Mitchell weer op gelijke hoogte in een set waarin Mitchell 102.00 gemiddeld gooide tegen Warren 98.34

Na de tweede onderbreking werd de 7de set met 3- door Wayne gewonnen  en na een spannende 8ste set waar Scott 101 miste voor een 3-2 overwinning en de set gooide Warren 38 uit voor een 5-3 voorsprong.

Scott probeerde in de 9de set nog terug te komen en kreeg bij een 2-2 stand in die set 3 pijlen om 64 uit te gooien maar miste dubbel 16. Warren stond op 56 en had daar wel 3 darts voor nodig voor de match en een plek in de finale.

In die finale kan hij of landgenoot Jim Williams tegen komen of de Belg Mario Vandenbogaerde die zo direct in actie komen.

Gemiddelden Mitchell 93.81  met 8 keer een 180 – Warren 93.32 met 13 keer een 180.

Daarna de jeugdfinale tussen regerend BDO World Yout Champion Leighton Bennett uit Engeland en Finder Darts Master jeugdkampioen 2018 en JDC World Youth Champion 2019 – 2020 Keane Barry.

Alle ogen waren gericht op het grote Engelse talent Bennett die zich ook had geplaatst voor het World Pro herentoernooi. Bennet speelde echt geen verkeerde partij maar gooide toch te vaak wat te lage scores en daar profiteerde Barry van.

Barry was niet onder de indruk van de uitspattingen die Bennett had bij een score van 100 of meer of bij een gevonden dubbel. Zonder blikken of blozen speelde hij verder won de eerste set met 3-1 en wist op de beslissende momenten bij een 2-2 stand in zowel set 2 als 3 de rust te bewaren en de winnende dubbels te vinden.

Keane Barry is dus de nieuwe BDO World Youth Champion en kreeg tijdens de prijsuitreiking niet die mooie zilveren bokaal zoals we gewend zijn bij het World Pro maar een eenvoudige grote beker uitgereikt.

Gemiddelden Bennett 84.24 – Barry 90.54

Vanavond nog twee wedstrijden de laatste heren halve finale en de damesfinale;

Speelvolgorde;

Zaterdagavond
Pos  Player Player       score
20:00 Mario Vandenbogaerde (11) Jim Williams (2) 4 6
2 Lisa Ashton (1) Mikuru Suzuki (2) 0 3

 

Foto © Chris Sargeant – Tiptoppics 2020