Op Q School 2020 gaan 853 spelers op jacht naar 1 van de 31 beschikbare PDC Tour Cards

Donderdag 16 januari begint zowel in het Engelse Wigan als Duitse Hildesheim PDC Q School 2020. Dit is een speciaal toernooi waarin spelers en speelster in de gelegenheid gesteld worden om in bezit te komen van een PDC Tour Card.

Zo een kaart heb je nodig om mee te kunnen doen aan de Players Championship toernooien waar geld te verdienen is voor de PDC Order of Merit en op die manier men zich kan plaatsen voor de grotere toernooien van de PDC.

Zo een Tour Card heeft een geldigheidsduur van 2 jaar en na die 2 jaar vallen een aantal spelers op de PDC Order of Merit af en komen er nieuwe Tour Cards beschikbaar waarom dan kan worden gespeeld.

Dit jaar zijn er 31 kaarten beschikbaar die worden verdeeld over de UK Q-School en European Q-School. In totaal worden er 4 toernooien gespeeld per locatie. Dus 4 in Engeland en 4 in Duitsland. Iedere dag 1 toernooi met voor de beste twee spelers van de UK Q- School een Tour Card per dag en voor de winnaar van een European Q-School dagtoernooi 1 Tour Card.

Dat maakt dus in totaal 12 kaarten die op een toernooi te verdienen zijn. De overige 19 worden uitgegeven aan de beste spelers op de Q- School Order of Merit. Met uitzondering van een vrij loting die een speler heeft krijg de speler per gewonnen wedstrijd punten. Die resultaten worden over alle 4 de dagen bij elkaar opgeteld en krijgt de top 12 van de UK Q School Order of Merit nog een kaart en 7 spelers van de Europese Q-School.

In Engeland hebben zich 521 spelers en speelster aangemeld, waaronder ook BDO World Champion Wayne Warren en runner up Jim Williams. Een overzicht van alle deelnemers op de eerste dag vind je hier .

In Hildesheim gaan 332 spelers een gooi doen naar een Tour Card waaronder 79 Nederlanders. Enkele namen die morgen de strijd aan gaan zijn de World Pro gangers Richard Veenstra, Wesley Harms, Willem Mandigers en Dennie Olde Kalter. Een overzicht van alle deelnemers aan de European Q School vind je hier.

De toernooien worden tegelijk gehouden en beginnen om 11:30 Nederlandse tijd. Gespeeld wordt best of 9 legs en gedurende de dag kun je op DartConnect het verloop van beide toernooien volgen.