Nederlandse Darts Bond blaast tot 31 maart alle competities en evenementen af

Naar aanleiding van de door de regering vanmiddag aangekondigde nieuwe maatregelen omtrent het coronavirus  last de Nederlandse Darts Bond alle evenementen en competities die door de NDB georganiseerd af.

Dit zijn onder meer de SuperLeague en Laco, en verzoekt verder dringend alle lidorganisaties en andere organisatoren van (darts)competities en toernooien dit besluit over te nemen.

Eerder deze week gaven ze al aan dat de ontwikkelingen elkaar in hoog tempo op volgen en gaven zijde leden het advies om in Noord-Brabant alle evenementen – waaronder sportwedstrijden – tot en met komend weekend af te gelasten. Het was goed om te zien dat er in grote mate gevolg werd gegeven aan dit advies.

Vanmiddag heeft de Nederlandse regering echter nieuwe maatregelen genomen. In het kort komen die er op neer dat wat begin van de week het advies was voor Noord-Brabant, nu voor heel Nederland geldt tot het einde van de maand.

Vandaar dat de NDB opnieuw, en nu voor heel Nederland, met klem adviseert alle sportevenementen waaronder bijvoorbeeld de competitie-, oefen- en trainingswedstrijden tot en met 31 maart aanstaande af te gelasten.

Alle evenementen en competities die door de NDB georganiseerd worden, o.a. SuperLeague en LaCo, zijn bij deze dus definitief tot en met 31 maart afgelast.

Vandaag heeft de NDB al bekend gemaakt dat het 4 Nations Tournament geannuleerd is.

Het kabinet heeft ook voor heel Nederland opgeroepen sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen. Deze oproep ondersteunt de NDB en roept haar leden op om alle andere clubbijeenkomsten zoals trainingen, overleggen, vergaderingen, vieringen en werkgroep bijeenkomsten ook af te gelasten.

Verder benadrukt de NDB dat deze ontwikkeling velen raakt in Nederland, niet in de laatste plaats de patiënten en hun naasten.

Ook is het goed dat wij ons realiseren dat het zware tijden zijn voor vele dienstverleners in Nederland waar ook de sport vaak en intensief mee samen werkt. Het is helaas de verwachting dat dit nieuwe coronavirus nog langere tijd onder de bevolking aanwezig zal blijven. De NDB is er van overtuigd dat adviezen van het RIVM en het NOC*NSF en de maatregelen van het kabinet er op gericht zijn om de gevolgen van deze virusuitbraak zo veel als mogelijk is in te perken. De NDB ondersteunt daarom alle doelstellingen van harte.