Titelverdediger Rob Cross struikelt over debutant Gabriel Clemens

Een mooier debuut kan ‘German Giant’, Gabriel Clemens zich niet wensen want de 36 jarige darter uit Saarlouis Duitsland klopte gisteren,bij zijn debuut op het World Matchplay podium, titelverdediger Rob Cross.

Het grote verschil in deze partij die met 10-8 door Clemens werd gewonnen zat hem in het vinden van de dubbels. Cross vond slechts 8 keer de dubbel uit 23 pogingen (37.78 %) terwijl Clemens 55.56% noteerde met daar onder een 170 finish. In de 18de leg miste Clemens eerst nog 2 matchdarts en kon Cross door zijn favoriete dubbel 18 te raken er nog een tie-break uit slepen maar miste met 3 pijlen en pakte Clemens in de volgende beurt de partij.

Gemiddelden Cross, 94.40 – Clemens 89.22

Enige Nederlander die zondag in actie kwam, Jeffrey de Zwaan, ging hard onderuit tegen Glen Durrant. Durrant was op dreef en liep in de beginfase al snel uit naar een 4-1 voorsprong. Jeffrey kon nog 4-2 maken na de eerste onderbreking maar stokte uiteindelijk op slechts 3 gewonnen legs.

Gemiddelden Durrant 106.93 – de Zwaan 96.71

In de openingspartij van de avond tussen Mensur Suljovic en Jamie Hughes liet laatstgenoemde het in de slotfase afweten. Hughes die 4- 1 achter kwam vocht zich terug naar 5-5 en liep in het derde gedeelde uit van 8-6 naar 9-7 en was 1 leg verwijderde van de tweede ronde.  Mensur wist er toch een tie-break uit te halen en naar daarin een 10-9 voorsprong. Hughes kon nog 10-10 maken en kreeg in leg 21 42 niet uit en kreeg een 127 finish ( op de bull) van Suljovic om de oren en met een break in leg 22 pakte Suljovic de partij.

Gemiddelden Suljovic; 100,47 – Hughes; 101,13

Peter Wright ontsnapte in de vierde partij van de avond tegen Jose De Sousa aan een vroege uitschakeling. De Portugees verkeert al een tijdje in goede vorm en ook in de partij tegen Snakebite ging het lange tijd lekker bij De Sousa. Na 2-2 liep hij uit naar 5-2 en na 11 legs was de stand 7-4 in het voordeel van de Portugees.

Het werd nog 8-5 maar daarna zette Wright nog even goed aan. Met een 144 finish in leg 15 werd het 7-8 en ook de drie erop volgende legs gingen naar de Schot voor een uiteindelijke 10-8 overwinning.

Gemiddelden Wright; 98.94 – De Sousa 96.21

In de slotpartij van de avond tussen Michael Smith en Jonny Clayton had de Welshman weinig in te brengen op het sterke spel van Smith die maar liefst 62.50% op zijn dubbels gooide. Na 1-1 won Smit 7 legs op rij voordat Clayton 8-2 maken kon. Het werd nog 8-3 maar daarna was het over en uit voor Clayton en ging Smith met 10-3 naar de tweede ronde waarin hij het moet opnemen tegen Mensur Suljovic.

Gemiddelden Smith; 101.02 – Clayton; 91,10

Alle uitslagen van gisteren;

Pos  Player Player     score
1 Mensur Suljovic Jamie Hughes 12 10
2 Glen Durrant Jeffrey de Zwaan 10 3
3 Rob Cross Gabriel Clemens 8 10
4 Peter Wright Jose De Sousa 10 8
5 Michael Smith Jonny Clayton 10 3

Vandaag, maandag 20 juli wederom 5 wedstrijden mat daarin ook Vincent van der Voort en Danny Noppert, de laatste 2 deelnemers in dit veld, Vincent opent vanavond om 19:00 uur deze sessie tegen Dave Chisnall en in de voorlaatste partij speelt Noppert tegen Gerwyn Price.

Een pittige opgave dus voor de beide spelers en het is natuurlijk te hopen dat we ze terug zien in de volgende ronde.

De indeling voor vandaag;

Maandag 20 juli
Pos  Player Player      score
1 Dave Chisnall Vincent van der Voort
2 Ian White Joe Cullen
3 Daryl Gurney Ricky Evans
4 Gerwyn Price Danny Noppert
5 Adrian Lewis Steve Beaton

 

Foto © PDC 2020 – Lawrence Lustig