Tweede ronde European Championship met nog 3 Nederlanders in de race – updates uitslagen

Vrijdagmiddag 13:00 uur Nederlandse tijd begint in Oberhausen de tweede ronde van het European Championship. In deze ronde de 16 spelers die gisteren hun partij wonnen met in deze groep nog 3 Nederlanders die kans hebben op de titel.

Als eerste komt vrijdagmiddag in de eerste sessie met 4 spelers Martijn Kleermaker in actie tegen de Zuid Afrikaan Devon Petersen. Dat is in de tweede partij van de middag en als Martij het niveau weer kan halen zoals tegen Cross zijn er kansen om de kwartfinale te halen.

Verder in de middagsessie eerste William O’Connor tegen Jamie Hughes en in partij 3 Jose De Sousa, die donderdag nog een 9 darter gooide, tegen Jonny Clayton en de middag wordt afgesloten met een kraker, Nathan Aspinall tegen James Wade.

In de avondsessie opent Dirk van Duijvenbode tegen Michael Smith gevolgd door de tweede kraker van de dag Gerwyn Price tegen Peter Wright.

Michael van Gerwen speelt in partij 3 tegen Ian White. Altijd een lastige partij voor Michael die altijd van meer actie houdt tijdens een partij en dat is bij White ver te zoeken.

Mensur Suljovic en Steve West sluiten de avond af. West die gisteren nog Ratajski wist te kloppen mag nu proberen publiekslieveling Suljovic uit het toernooi te spelen.

De wedstrijden worden nu over best of 19 legs gespeeld. Dus de eerste speler die 10 legs heeft gewonnen gaat door naar de kwartfinale.

De indeling voor 30 oktober 2020;

Vrijdagmiddagsessie
Pos  Player Player       score
1 William O’Connor Jamie Hughes 10 3
2 Devon Petersen Martijn Kleermaker 10 8
3 Jose De Sousa Jonny Clayton 6 10
4 Nathan Aspinall James Wade 8 10
Vrijdagavondsessie
Pos  Player Player       score
1 Michael Smith Dirk van Duijvenbode 8 10
2 Gerwyn Price Peter Wright 6 10
3 Michael van Gerwen Ian White 4 10
4 Mensur Suljovic Steve West 9 10

Foto © PDC Europe 2020 – Jonas Hunold