Portugees De Sousa schrijft geschiedenis en Michael van Gerwen vanavond in actie tegen Anderson

Vrijdagavond 20 november, de eerste dag van de knockout fase van de BoyleSports Grand Slam of Darts is er door Jose De Sousa geschiedenis geschreven door als eerste Portugees ooit de kwartfinale van een televisietoernooi te bereiken.

De Sousa klopte in de slotwedstrijd van de vrijdagavond Dave Chisnall met 10-7 en kwam daarmee in de geschiedenis boeken. Dimitri Van den Bergh opende gisteren de sessie tegen Jonny Clayton en in die partij heerste de Belg en won met 10-3.

In de partij James Wade tegen Ian White zagen we niets meer terug van het niveau dat White tegen van Duijvenbode liet zien en dat kostte hem de partij. Wade won met 10-4.

Ook Simon Whitlock speelde ver beneden zijn niveau van de groepsfase Round Robin. En als Adam Hunt iets scherper zou zijn geweest op zijn dubbels had de match misschien een heel andere eindstand laten zien. Nu werd het 10-6 voor Whitlock.

Zaterdagavond de laatste 4 wedstrijden in de eerste ronde van de knockout fase. En alle ogen zijn natuurlijk gericht op de derde partij van de avond. In die match speelt Michael van Gerwen tegen Gary Anderson een kraker dus.

Gaat van Gerwen zijn niveau weer halen zoals in de eerste twee partijen van dit toernooi? En hoe speelt Anderson met zijn blessure, gaat hij dit 19 legs volhouden?

Om 20:10 staat de eerste partij gepland en de indeling voor zaterdag is;

Groep  Player Player    score
1 Michael Smith Rob Cross 10 9
2 Devon Petersen Damon Heta 7 10
3 Michael van Gerwen Gary Anderson 10 2
4 Gerwyn Price Nathan Aspinall 8 10