Chisnall en Anderson gooien Nederlandse hoop aan duigen

Het PDC William Hill World Darts Championship zit er voor Michael van Gerwen en Dirk van Duijvenbode helaas op. De twee overgebleven Nederlanders in dit toernooi en waarop alle hoop was gevestigd verloren beiden in de kwartfinale hun partij.

Dirk van Duijvenbode verloor in de middagsessie met 5-1 van Gary Anderson. Ondanks de hoopvolle start van Dirk, die de eerste set won, verloor hij er daarna vijf op rij. Volgens Dirkis de gehele wedstrijd de echte ‘Aubergenius’ niet op het podium geweest om een vuist te maken tegen de Schot.

Gary treft nu in de halve finale Dave Chisnall. Chsinall veegde in de laatste partij van de avondsessie de vloer aan met Michael van Gerwen. Chisnall raakte zo goed als alles waarnaar hij keek en Michael kon de goede vlakken op het bord de gehele wedstrijd maar niet vinden. Gevolg een pijnlijke 5-0 nederlaag en geen uitzicht meer op een nieuwe titel.

De spannendste wedstrijd van de kwartfinale was die tussen Gerwyn Price en Daryl Gurney. Price kwam tot twee keer toe twee sets voor op Gurney ( 2-0 en later 4-2 ). Maar ‘Super Chin’ kwam keer op keer terug en ook in de laatste set kwam Gurney steeds van 1 leg achter terug naar een gelijke stand. Leg vijf van set 9 was dus de alles beslissende leg en daarin kreeg Gurney een kans om de match naar zich toe te trekken omdat hij als eerste een finish mocht poberen.

Dat was 108 maar daar haalde Daryl slechts 56 punten vanaf en mocht Price, die inmiddels van 179 op zijn favoriete dubbel was gekomen (dubbel 20), aanleggen voor 40 die met 1 pijl gevonden werd.

Stephen Bunting die samen met Krzysztof Ratajski de middagsessie openden zorgde ook voor een verrassende uitslag. Ratajski die door de kenners als grote favoriet voor de overwinning werd getipt bleef in die partij echter niet zo ‘cool’ als van hem gewend en stond voor hij het wist als snel met 3-0 in sets achter.

Na 4-1 achter pakte de Pool nog wel twee sets op rij voor 4-3 en leek de ommekeer nabij maar door een sterke achtste set van Bunting ( hij won 3 legs op rij ) werd het 5-3 en speelt Bunting zaterdagavond in de halve finale tegen Gerwyn Price.

Uitslagen kwartfinale en overzicht indeling halve finales die zaterdagavond vanaf 19:00 uur worden gespeeld. Format best of 11 sets.

Pos  Player Player    score
1 Michael van Gerwen (1) Dave Chisnall (8) 0 5
2 Gary Anderson (13) Dirk van Duijvenbode 5 1
3 Krysztof Ratajski (15) Stephen Bunting (26) 3 5
4 Gerwyn Price (3) Daryl Gurney (11) 5 4
 Halve finale
Pos  Player Player    score
1 Dave Chisnall (8) Gary Anderson (13) 3 6
2 Stephen Bunting (26) Gerwyn Price (3) 4 6