Dartfinale tussen de Schot Anderson en Welshman Price op papier al een beladen wedstrijd

De finale van het PDC William Hill World Darts Championship die vanavond om 20:30 uur begint wordt gespeeld tussen Gary Anderson uit Schotland en Gerwyn Price uit Wales. En op papier is dit al vanuit de geschiedenis een beladen wedstrijd.

Sport wedstrijden tussen landen uit het Verenigd Koninkrijk ( derby’s ) zorgden altijd voor veel emotie bij de aanhangers en spelers onderling. Tel daarbij op het temperament van beide finalisten en het feit dat Wales onlangs Schotland tijdens de World Cup of Darts uitschakelde en je hebt een hand vol ingrediënten voor een prachtige finale.

De finale wordt over best of 13 sets gespeeld en start dus zondagavond 3 januari om 20:30 uur.

Gerwyn Price bereikte de finale door met 6-4 te winnen van Stephen Bunting. Price die de eerste set pakte was in de beginfase nog zoekende naar de vorm en kwam daardoor 3-1 achter. Gezien de voorgaande partijen van Bunting leek de overwinning zijn kant op te gaan maar onder de druk van de wedstrijd zakte het spelniveau van de darter uit St Helens en kwam Price terug naar 3-3.

Heel even was Bunting weer bij de les en nam een 4-3 voorsprong maar zoals gezegd dat was maar even want Price zette aan en Bunting kon niet mee en verloor vervolgens 3 sets op rij en was niet hij maar Price de eerste die de finale bereikte.

Price kan in die finale mogelijk twee prijzen binnen slepen bij winst. Niet alleen de titel met £ 500.000,= aan prijzengeld ook stoot hij dan Michael van Gerwen van de nummer 1 positie af.

Gary Anderson die in de finale opgaat voor zijn derde wereldtitel klopte in de halve finale Dave Chisnall met 6-3. Chisnall die gisteren nog met 5-0 Michael van Gerwen klopte met een 107,34 gemiddeld en 48,39% op zijn dubbels had waarschijnlijk in die partij al zijn kruit verschoten.

In de finale leek Chisnall bij lange na niet meer op de Chizzy uit de kwartfinale en haalde slechts een 98.57 gemiddeld tegen 35.56% op de dubbels. En dat was net niet genoeg tegen Gary Anderson die ook niet zijn allerbeste partij speelde ( 100,03 gemiddeld en 36,67% op zijn dubbels)

Maar Anderson wist wel op de juiste momenten toe te slaan en gaf na een 3-1 voorsprong in sets de voorsprong niet meer uithanden.

Uitslagen:

 Halve finale
Pos  Player Player        score
1 Dave Chisnall (8) Gary Anderson (13) 3 6
2 Stephen Bunting (26) Gerwyn Price (3) 4 6
 Finale
Pos  Player Player        score
1 Gary Anderson (13) Gerwyn Price (3) 3 7