De slotdag van de Q-School U.K. en Europe – updates European Tour Card winnaars bekend

De laatste dag van de Q-School. De laatste kans om als dagwinnaar een Tour Card te bemachtigen of nog wat puntjes bij elkaar te scharapen om in de top van de Q-School Order of Merit te eindigen.

Gisteren was het “Black Tuesdag” voor veel Nederlanders. In de eerste ronde sneuvelden al 27 Nederlandse deelnemers waaronder Raymond van Barneveld. Zijn goede positie op de European Order of Merit werd daardoor gelijk al een stuk minder en kan hij zich vandaag geen slippertjes meer permitteren anders valt hij buiten de top 8.

Gisteren werden de Tour Cards gewonnen door Florian Hempel uit Duitsland en Jake Jones uit Engeland. Florian klopte in de finale Luc Peters die daardoor naar de zesde plek op de Order of Merit steeg.

De actuele stand van de Q-School Order of Merit.

De laatste dag van de European Q-School begint ook vandaag weer om 12:00 uur en kun je alle uitslagen en voortgang van het toernooi volgen op DartConnect.  In Engeland start men om 15:00 uur en ook dit toernooi kun je op de website van DartConnect volgen.

Update ronde 1: 22 Nederlanders uitgeschakeld in de eerste ronde waaronder, Jeffrey de Graaf, Vincent van der Meer en Jan Dekker. En opnieuw een pechdag voor Mikel van Maastrigt die in de tweede ronde wegens een ontsteking aan de arm zich heeft afgemeld.

Update ronde 2: Dit keer hebben 13 Nederlanders hun partij verloren. In deze ronde speelde Benito van de Pas tegen Raymond van Barneveld en Benito wist tot 3-3 iedere keer een leg voor te blijven. Maar in leg 7 kwam Raymond voor en werd de eindstand 6-4. Eem belangrijk puntje erbij voor Raymond die mogelijk aan 7 punten genoeg zal hebben om een Tour Card te pakken.

In totaal zijn er nog 10 Nederlanders in de race en in deze ronde treft van Barneveld Willen Mandigers.

Update ronde 3: Met 1 punt erbij is Gino Vos virtueel op plaats 8 gekomen van de European Order of Merit. Meer punten worden het niet omdat hij bij de laatste 32 verliest van Lukas Wenig. Hij heeft de hete adem van Michael Unterbuchner, Ryan de Vreede en Lorenzo Pronk in de nek. Alle 3 hebben ze evenveel punten als Gino, maar zitten alle 3 nog in de race.

Raymond van Barneveld is nu zeker van een Tour Card want hij klopt Willem Mandigers met 6-0.

Update ronde 4: Het zat er in Gino Vos maakt geen kans meer op een Tour Card. Luke Peters in nu op de 8ste plek terecht gekomen na een 6-2 nederlaag tegen Christian Kist bij de laatste 32.

Niels Zonneveld op plek 5 van de Order of Merit en lijkt ook wel zeker van een startbewijs want hij zit ook nog steeds in het deelnemersveld. Bij de laatste 32 verloren ook Ryan de Vreede, Jeremy van der Winkel, en zijn er nog vier Nederlanders in het toernooi over voor de dag overwinning.

Laatste 16: Martin Schindler verliest ondanks een 9 darter van Raymond van Barneveld (6-4), maar als virtueel lijstaanvoerder van de European Order of Merit heeft hij al en Tour Card op zak. Geen Tour Card voor Christian Kist. Kist verspeelt een voorsprong op Rusty-Jake Rodriguez en verliest met 6-5.

Kwartfinales: Niels Zonneveld treft van Barneveld en de broertje Rodriguez ( Rusty-Jake en Rowby-John) zijn nog volop in de race voor een Tour Card. De Rus Boris Koltsov treft Michael Unterbuchner

Luc Peters is gezakt op de Order of Merit. Hij staat nu 10de en pakt dus geen Tour Card dit jaar.

Halve finales: Niels Zonneveld klopt, na eerst Raymond van Barneveld te hebben verslagen in de kwartfinale, de Duister Robert Marijanovic en mag zich gaan opmaken voor een finale tegen de Rus Boris Koltsov.

Tot slot:

Met 6-4 wint Boris Koltsov het laatste toernooi en pak op deze wijze dan een Tour Card. Hieronder een overzicht van de 12 spelers die voor 2 jaar een Tour Card hebben bemachtigd:

 1.  Geert De Vos ( winnaar dag 1)
 2.  Geert Nentjes ( winnaar dag 2)
 3.  Florian Hempel ( winnaar dag 3 )
 4.  Boris Koltsov ( winnaarr dag 4 )
 5.  Martin Schindler ( European OOM )
 6.  Raymond van Barneveld ( European OOM )
 7.  Niels Zonneveld ( European OOM )
 8.  Zoran Lerchbacher ( European OOM )
 9.  Adam Gawlas ( European OOM )
 10.  Michael Unterbuchner ( European OOM )
 11.  John Michael ( European OOM )
 12.  Robert Marijanovic ( European OOM )