Dirk van Duijvenbode in kwartfinale Belgian Darts Championship – Price pakt titel

Slechts 1 van de vijf Nederlanders die vanmiddag nog in de race waren voor de titel van het Belgian Darts Championship is het gelukt om de kwartfinale te bereiken. In een Nederlands onderonsje klopte Dirk van Duijvenbode Jeffrey de Zwaan met 6-4.

Jeffrey kwam na 2-0 achter beetje bij beetje terug en nam in leg 7 een voorsprong (4-3) dit was van korte duur want Dirk kwam terug naar 4-4 en won ook de twee legs erna voor een plek in de kwartfinale. In die kwartfinale treft Dirk Nathan Aspinall die James Wade met 6-4 klopte.

Voor Michael van Gerwen ook vandaag geen toernooi winst want hij verloor bij laatste 16 van Michael Smith. MvG stond 5-2 achter en wist toch terug te komen naar 5-5. In de beslissende leg kreeg van Gerwen nog een kans op de winst maar kreeg 167 niet uit en pakte Smith met een 105 finish de winst.

Ook Martijn Kleermaker sneuvelde in deze ronde. Hij werd een halt toe geroepen door routinier Mervyn King die met een 6-3 overwinning in de kwartfinale de tegenstander wordt van Michael Smith.

Het werd nog donkerder in het Nederlandse kamp want Danny Noppert slaagde er ook niet in de kwartfinale te  bereiken. Danny kon tegenstander Peter Wright in de beginfase bij benen en kwam in de derde leg zelfs op 2-1 voor maar verloor uiteindelijk met 6-3.

De indeling kwartfinale;

Pos  Player Player    score
1 Michael Smith (16) Mervyn King 6 1
2 Peter Wright (4) Krzysztof Ratajski (5) 6 4
3 Dirk van Duijvenbode Nathan Aspinall (10) 6 5
4 Gerwyn Price (3) Mensur Suljovic (6) 6 2
 Halve finale
Pos  Player Player    score
1 Michael Smith (16) Peter Wright (4) 7 5
2 Dirk van Duijvenbode  Gerwyn Price (3) 4 7
 Finale
Pos  Player Player    score
1 Michael Smith (16) Gerwyn Price (3) 3 8
redactie Darts4u:
Related Post