Road to the World Masters informatie

De Road to the World Masters ranking is de ultieme kans voor aankomend darttalent zich te plaatsen voor het wereldtop dartstoernooi the BDO World Masters. Een internationaal toernooi waaraan de beste spelers en speelsters binnen het WDF/BDO dartscircuit deelnemen. Daarbij krijgt een speler of speelster die zich via de deze ranking plaats voor de World Masters nog een extra unieke kans. Hij en zij mogen dan ook nog eens meespelen in het BDO World Professional Darts Championship play off toernooi en kunnen zich dan ook nog eens plaatsen voor het mooiste dartstoernooi van de sport.

Opzet van de toernooien:
Op maximaal 8 verschillende locaties worden er per locaties 8 ranking toernooien gehouden en via iedere deelnemende Road to the World Masters mede organisator plaatsen 16 heren en 8 dames zich voor de finaledag. Maximaal dus 128 heren en 64 dames.

Op de finale dag wordt er een direct knock out gespeeld om de twee beschikbare startbewijzen ( 1 voor het herentoernooi en 1 voor het damestoernooi ) Tevens is er op de finaledag een prijzenpot te verdelen.

Iedere organisatie is vrij in de opzet van zijn of haar Road to the World Masters ranking. De enige verplichting die zij hebben is ons zo snel mogelijk de namen door te geven van de spelers en speelsters die zich voor de finale dag geplaatst hebben.

Op de finaledag wordt de indeling van het toernooi bepaald door loting, er is geen seeding.

Road to the World Masters ranking tabel (*)

 
HEREN DAMES
Tot 64 deelnemers
1: 14 1: 14
2: 12 2: 12
Gedeeld 3de 10 Gedeeld 3de 10
Gedeeld 5de 8 Gedeeld 5de 8
Gedeeld 9de 6 Gedeeld 9de 6
Bij 65 deelnemers of meer
1: 14 1: 14
2: 12 2: 12
Gedeeld 3de 10 Gedeeld 3de 10
Gedeeld 5de 8 Gedeeld 5de 8
Gedeeld 9de 6 Gedeeld 9de 6
Gedeeld 17de 4 Gedeeld 17de 4

(*) Dit is de tabel die door ons wordt gehanteerd en dient als voorbeeld voor degene die ook Road to the World Masters toernooien organiseren. Het kan dus voorkomen dat op andere locaties een afwijkend puntensysteem wordt gehanteerd.

Wie mogen er meedoen aan de Road to the World Masters ranking toernooien

Iedereen vanaf 18 jaar of ouder kan mee doen aan deze ranking toernooien. toernooien. Of je nu een top darter bent of een recreatie darter  om mee te doen zijn hier geen beperkingen. Wel regel is dat alleen een speler of speelsters die gerechtigd is deel te nemen aan het BDO World Professional Darts Championship, BDO World Masters of Finder Darts Masters het BDO World Masters startbewijs winnen kan. Je moet dus lid zijn van een bij de World Darts Federatie aangesloten dartsorganisatie en mag je geen lid zijn van de PDPA / PDC

Spelers en speelsters die zich al geplaatst hebben voor de BDO World Masters ( zoals bijvoorbeeld spelers van een nationale selectie) mogen niet aan de finaledag van de Road to the World Masters deelnemen.

Deelnemers die zich via een lokale ranking hebben geplaatst voor de finaledag betalen doe dag € 10,00 voor deelname