Martin Jongejan wint Open Goedereede 2019

Zondag 22 december 2019 werd in het Stadscafé Goeree te Goedereede de eerste editie gehouden van het Open Goedereede. 44 darters namen deel aan dit toernooi dat werd georganiseerd door voormalig bondscoach John Lokken.

Vanuit de hele regio waren er deelnemers, maar kwamen er ook spelers uit o.a. Almere, Lelystad, Den Haag, Tholen en zelfs uit België. In het knock out toernooi met winnaars- en verliezersronde zagen we in de uiteindelijke finale van de verliezersronde Wim Bakelaar (Melissant) winnen met 3-2 van Wesley van Ravensteijn (Den Haag).

In de winnaarsronde lag er een hoofdprijs van honderd euro klaar met daarbij een grote wisselbokaal, waar flink voor gestreden werd. Bij de uiteindelijke kwartfinales vonden we maar liefst zeven Flakkeese dartspelers, iets wat op voorhand niet verwacht werd.

Sander van Oostenbrugge (Sommelsdijk) won hier van Jaap van Splunder (Stellendam). René Molendijk (Ooltgensplaat) kende weinig moeite met Nico Cuccumazzo (Hellevoetsluis). Wilbert Beijen (Dirksland) kon geen vuist maken tegen Martin Jongejan (Den Bommel) en Roy Moerenhout (Oude-Tonge) won de kraker tegen Arjan Zondervan (Dirksland).

De finale zou uiteindelijk gaan tussen Martin Jongejan en René Molendijk, dit omdat zij eerder in de halve finale respectievelijk te sterk waren voor Roy Moerenhout en Sander van Oostenbrugge. Deze finale bleek een spannende tussen deze twee Flakkeese topspelers. Jongejan toonde zich toch het koelbloedigst en won de finale met 6-3.

Er werd deze dag 15 maal 180 gegooid, waarvan Wesley van Ravensteijn met vier stuks de meeste wist te gooien. Hoogste finish van de dag was 148, gegooid door Arjan Zondervan. Beste dame werd Kyra van Genderen uit Dirksland.

Uitslagen Open Goedereede:

Laatste 16

Chris Stam de Jonge – Sander van Oostenbrugge = 1-3

Arno Doornhein – Jaap van Splunder = 2-3

René Molendijk – Martijn Mierop = 3-1

Jaap Dingenouts – Nico Cuccumazzo = 1-3

Wilbert Beijen – Freddy Claessens (Bel) = 3-0

Tiemen Voogd – Martin Jongejan = 2-3

Lorenzo Pronk – Roy Moerenhout = 0-3

Raymond van den Ende – Arjan Zondervan = 0-3

Kwartfinale

Sander van Oostenbrugge – Jaap van Splunder = 4-0

René Molendijk – Nico Cuccumazzo = 4-0

Wilbert Beijen – Martin Jongejan = 0-4

Roy Moerenhout – Arjan Zondervan = 4-1

Halve finale

Sander van Oostenbrugge – René Molendijk = 1-5

Martin Jongejan – Roy Moerenhout = 5-2

Finale

René Molendijk – Martin Jongejan = 3-6

Foto © Organisatie Goedereede Open 2020