Debutanten Premier League voorlopig bovenaan de ranking – uitslagen week 2

  1. Veelzeggend is het natuurlijk niet, maar wel een goede affiche voor de twee debutanten in de PDC Premier League 2020, Glen Durrant en Nathan Aspinall. Van beide spelers is namelijk het legsaldo hetzelfde en staan daarom voorlopig bovenaan in deze ranking.

Maar het is pas de eerste wedstrijd en zijn er nog acht te gaan voor dat ‘Judgement Night’ een afvaller laat zien. Donderdagavond doet de Premier League Nottingham aan voor speelweek 2.

Alle ogen zijn die avond natuurlijk gericht op de ‘Koningin van het PDC WK’ Fallon Sherrock (foto), die als ‘Challenger in Nottingham moet spelen tegen Glen Durrant. Dit is de vierde partij van de avond, Michael van Gerwen sluit in Nottingham de avond af tegen Daryl Gurney, die de laatste tijd ook naar zijn vorm op zoek is.

Rob Cross, die vorige week er maar net een gelijkspel uitsleepte tegen Gerwyn Price opent de avond tegen Nathan Aspinall die in bloedvorm steekt. Maar volgens de media heeft Cross wat aan fysiek gedaan en hoopt in Nottingham op een beter resultaat.

Michael Smith speelt de tweede partij van de avond tegen Gerwyn Price. Price wekt de schijn uit vorm te zijn tegen Smith die nog steeds meer tegen zichzelf speelt dan tegen het bord.

De absolute kraker is partij 3 tussen de Schotten Gary Anderson en Peter Wright. En vorige week zagen we toch bij vlagen een sterke Anderson terwijl Peter Wright toch moeite had met de dubbels. Wie heeft er die avond de beste pijlen?

De indeling voor donderdag 13 december – Nottingham

Pos  Player Player          score
1 Rob Cross Nathan Aspinall 7 5
2 Gerwyn Price Michael Smith 6 6
3 Gary Anderson Peter Wright 6 6
4 Glen Durrant Fallon Sherrock 6 6
5 Daryl Gurney Michael van Gerwen 1 7

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2020