Het blijft spannend in Cardiff

Na de middagsessie werd er met belangstelling uitgekeken naar de prestaties van enkele spelers. Hoe hersteld is Gary Anderson na de fikse nederlaag tegen Mensur Suljovic en ook Michael van Gerwen, die een flinke tik kreeg van Raymond van Barneveld hoe zal die vanavond uit de startblokken komen.

Gary Anderson tegen Dave Chisnall was direct al de eerste partij van de avond en in die partij zette Anderson het slippertje van die middag even recht door met  10-7 deze partij te winnen. Anderson blijft dus in de race voor de halve finale maar moet dan wel van Peter Wright zien te winnen die wel zijn eerste partij won maar vanavond in de tweede match met 10-8 onderuit ging tegen Mensur Suljovic die nu al zeker is van de halve finale. Hij heeft namelijk al 2 wedstrijden gewonnen.

Dan de kraker van de twee iconen van de sport, Phil Taylor tegen Raymond van Barneveld. Raymond die een zeer goede indruk maakte in de partij van vanmiddag tegen Michael van Gerwen raakte steeds meer het goede gevoel kwijt omdat hij maar niet los kon komen van Taylor. Tot 4-4 ging het gelijk op met Taylor iedere keer gelijk makend vanuit een achterstand. Maar in leg 9 werd Raymond gebroken en vanaf dat moment liep hij achter de feiten aan en verloor uiteindelijk met 10-6

En dan de slotmatch van de avond, Michael tegen Adrian Lewis. Beiden dus nog zonder een gewonnen partij en winnen was dus een must om in de race te blijven. En Michael had die boodschap goed begrepen, brak Lewis gelijk al in leg 1 en heeft vanaf dat moment niet achter komen te staan. Slechts 4 legs wist Lewis op naam te zetten maar verloor dus met 10-4.

Uitslagen van de avondsessie:

Gary Anderson – Dave Chisnall  10 – 7

Peter Wright – Mensur Suljovic  8 – 10

Phil Taylor – Raymond van Barneveld  10 – 6

Michael van Gerwen – Adrian Lewis  10 – 4

Wedstrijden voor zondagmiddag de laatste groepswedstrijden:

Mensur Suljovic – Dave Chisnall

Peter Wright  – Gary Anderson

Phil Taylor – Michael van Gerwen

Raymond van Barneveld – Adrian Lewis