Halve finales PDC Champions League of Darts bekend

Vanmiddag werden de laatste groepswedstrijden gespeeld van de PDC Champions League of Darts. Voor enkele spelers was het erop of eronder, en onder deze spelers titel verdediger Michael van Gerwen die gisteren in zijn eerste groepswedstrijd  met 10-5 verloor van Raymond van Barneveld.

Dave Chisnall speler in groep B had al twee partijen verloren en kwam in de openingspartij van de middag uit tegen de tot dan ongeslagen Mensur Suljovic. In die partij zagen we Chisnall opnieuw niet van zijn beste kant en verloor ook zijn derde match in dit toernooi van de man in vorm dit weekend, Mensur Suljovic. Uitslag 5-10.

Door deze overwinning werd Mensur groepswinnaar en werd er uitgekeken wie of de runner up in groep B zou worden. Dit kon of Peter Wright of Gary Anderson worden, beiden met 1 gewonnen wedstrijd. Het werd een zeer spannende wedstrijd tussen deze twee heren met in leg 18 7 matchdarts voor Peter Wright die geen doel troffen. Anderson komt op 9-9 en als Wright dan in de 19de en laatste leg weer een matchdart mist pakt Anderson met 10-9 de winst en gaat als runner up in groep B naar de finale.

In groep A kon het nog alle kanten op met 2 spelers met 1 gewonnen wedstrijd en Taylor met twee gewonnen wedstrijden en Adrian Lewis met twee verliespartijen. Laatst genoemde kwam als eerste in actie, in de derde match van de middag, tegen Raymond van Barneveld. Een zeer geconcentreerde van Barneveld tegen een nog steeds tegen zich zelf spelende Lewis. De 10-2 overwinning van Raymond is daar dan ook de bevestiging van.

De middag werd afgesloten door Phil Taylor tegen Michael van Gerwen. Van Gerwen met 1 verloren partij moest winnen van the Power en liefst met ruime cijfers. Het werd een onmogelijke opgave want Taylor wist van geen wijken en zat in de slotfase van de match op rozen. Michael kon nog 9-9 maken maar de laatste leg was voor Taylor die met 3 gewonnen wedstrijden groepswinnaar werd.

De halve finales zijn nu:

Mensur Suljovid – Raymond van Barneveld

Phil Taylor – Gary Anderson

 

Foto © PDC 2017