Updates van Winmau World Masters final stages

Klokslag 18:00 uur Nederlandse tijd is men begonnen aan de laatste wedstrijden van Winmau World Masters 2017. Resterend zijn nog de kwartfinales heren, halve finale dames, halve finale heren en finales van heren en dames. Er wordt begonnen met de 2 wedstrijden in de kwartfinale heren en dan de eerste halve finale dames.

In beide toernooien geen Nederlandse vertegenwoordiging meer. Wel in de race nog titelverdediger Glen Durrant en runner up Mark McGeeney die de eerste wedstrijd speelt tegen Welshman Martin Phillips.  De heren spelen best of 7 sets best of 3 legs

Hieronder volgen gedurende de avond korte verslagen en de uitslag van de gespeelde wedstrijden.

Halve finales heren best of 9 sets

8. Cameron Menzies – Krzystof Ratajski  1 – 5

De Pool Ratajski heeft de finale bereikt. In deze partij was hij veruit de betere en stond na 4 gespeelde sets 4-0 voor. Cameron die ver beneden zijn kunnen speelde had tot dan slechts twee legs gewonnen. Na de breek een opleving bij Menzies die met 2-0 de vijfde set won en dichtbij een tweede set was maar eerst 35 niet uitkrijgt en vervolgens dubbels 11 gooit i.p.v. dubbel 8 die hij nodig heeft. Ratajski die weinig dubbel mist heeft dan maar 2 darts nodig voor  32 en de match. Finale dus Mark McGeeney tegen Krzystof Ratajski.

7. Mark McGeeney – Gabriel Clemens  5-4

Bij de eerste break leidt de Duitser Gabriel Clemens met 1-3. De eerste twee set gingen tegen de darts in. Gabriel begon en McGeeney pakt de eerste leg maar dan vecht de Duitser terug en wint twee legs op rij. Dan in set twee breekt Clemens maakt McGeeney gelijk maar moet de laatste leg waar aan Clemens laten voor 2-0

Set 3 pakt McGeeney met 2-0 met een 138 finish in de laatste leg van die set. Met de darts wint Gabriel dan set 4 en staat 1-3 voor. Na de break een mindere fase van Clemens en McGeeney komt terug naar 3-3 en in set 7 komt hij voor het eerst in de partij 4-3 voor.

Toch komt de Duitser sterk terug en maakt in set 8 4-4 en breekt in de laatste set McGeeney gelijk en komt 0-1 voor. McGeeney breekt terug en begint de laatste leg. Niet goed en moet toezien hoe Clemens aanlegt voor 170 die op de bull wordt gemist.  Clemens mag er niet meer voor terugkomen want McGeeney vindt 84 met twee darts en is door naar de finale

6. Tricia Wright – Lorraine Winstanley  2 – 4

Na een voortvarende start van Tricia Wright die tegen de darts in de leg won was daarna de beurt aan Lorraine Winstanley 3 legs op rij won.

In leg 5 kwam Tricia nog terug naar 2-3  maar na 1 gemiste matchdart op top voor een 80 finish maakte Lorraine in de volgende beurt de klus af met enkele 20 dubbel 10 voor een plek in de finale.

5. Krzysztof Ratajski  – Glen Durrant  4 – 2

Sensatie in de laatste kwartfinale. De Pool Krzysztof Ratajski klopt favoriet voor de titel Glen Durrant. Vanaf de eerste set een sterke Pool die met 2-0 de eerste set wint.  Dan in set twee een fraaie 170 finish van Durrant vde Ratajski breekt. Maar hij wordt terug gebroken en met de darts maakt de Pool 2-0 in sets.

Durrant vecht tegen zich zelf terwijl Ratajski groeit in de wedstrijd. Toch gaat set 3 naar Durrant maar set 4 wordt weer door Ratajski gewonnen. In set 5 mist Ratajski 4 matchdarts en komt Durrant naar 3-2 terug.

Meer wordt het niet want in set 6 mist Ratajski eerst een dart voor de match maar als dan Glen met de eerste dart al mis gaat is 1 dart op dubbel 10 voldoende voor de Pool

4. Jim Williams – Cameron Menzies   0 – 4

Een ontketende Cameron Menzies troefde op alle fronten Welshman Jim Williams af. Jim had de grootste tegenstander aan zichzelf want niets ging zoals hij wilde. Menzies die de partij begon was daarentegen trefzeker pakte de eerste set met 2-0. En ook de overige 3 sets werden met 2-0 gewonnen voor een klinkende 4 – 0 overwinning. Menzies naar de halve finale waar hij speelt tegen of Ratajski of Durrant

3. Sarah Roberts – Corrine Hammond  0 – 4

Sarah Roberts die gisteren nog verrassend Dete Hedman uitschakelde is met een white wash uitgespeeld op de Winmau. Corrine Hammond uit Australië, na een wat nerveus begin, kwam langzaam op stoom en pakte 4 legs op rij  in een best of 7 legs waarvan de laatste pijlen op een 74 check out gingen.

2. James Hurrell – Gabriel Clemens  3 – 4

De Duitser Gabriel Clemens blijft verrassen want in de kwartfinale klopte deze debutant op het Winmau podium Engelsman James Hurrell in de allerlaatste leg van de match. Na 1-1 in sets kwam de Duitser 3-1 voor maar met de druk op zijn schouders kwam James Hurrell terug naar 3-3.

In de laatste set begon Hurrell en ontsnapte aan een break door op tijd 32 te finishen. Gabriel Clemens maakte met een 80 finish 1-1 en wist met de immense druk toch 102 uit te gooien voor de match. Zijn tegenstander in de halve finale wordr nu Mark McGeeney

1: Mark McGeeney – Martin Phillips  4 – 0

Engelsman Mark McGeeney is door naar de halve finale door een indrukwekkende 4-0 overwinning op Martin Phillips. De eerste set won hij met 2-1 en in de tweede set tegen de darts in maakte hij eerst 1-1 met een 144 finish en pikte de set voor de neus van Phillips weg met een 120 finish.

McGeeney was tref zeker en gooide nog twee over de 100 finishes. 106 voor 1-0 in set 3 die hij met 2-1 won en 103 voor de eerste leg in van set 4 die met 2-0 gewonnen werd.

Sarah Roberts – Corrine Hammond  0 – 4

Sarah Roberts die gisteren nog verrassend Dete Hedman uitschakelde is met een white wash uitgespeeld op de Winmau. Corrine Hammond uit Australië, na een wat nerveus begin, kwam langzaam op stoom en pakte 4 legs op rij  in een best of 7 legs waarvan de laatste pijlen op een 74 check out gingen.