Simon Whitlock maatje te groot voor ‘Big Ben’

Het Unibet World Grand Prix toernooi voor Benito ‘Big Ben’ van de Pas zit er op. Na zijn geweldige optreden gisteren bij de laatste 16 bleek tegenstander Simon Whitlock vandaag toch een maatje te groot voor Benito

De eerste wedstrijd van de avond begint Whitlock de partij die evenals gisteren in de tweede ronde  wordt gespeeld over best of vijf sets best of vijf legs dubbel in dubbel uit.

En die eerste set wordt met veel overtuiging gewonnen door Simon Whitlock die Benito in de tweede leg breekt al van de Pas dubbel 18 mist voor een 66 finish. De derde leg wordt met ruim verschil gewonnen door Simon en is de eerste set binnen.

Exhibiton outshot van 120 in leg 2 ( zie filmpje ) en hilariteit alom in de derde leg van set 2 met op dat moment een 2-0 voorsprong voor Whitlock. Benito mist eerst tops voor een 60 finish, dan krijgt hij 40 niet uit en gooit zich eerst stuk op 5. Maar Whitlock komt ook niet uit  en vindt van de Pas dubbel 2 voor een 5 finish en zijn eerste punt op het bord.

Jammer genoeg mist Benito dan een break kans en met 3-1 komt Whitlock dan op een 2-0 voorsprong.

Het beeld van de derde wedstrijd geeft dan de indruk dat Benito het bord gevonden heeft. Na eerst  een leg met de darts komt Whitlock en een break 2-0 voor maar dan gooit Benito zijn eerste 180 ( de tweede van de hele partij ) en breekt terug voor 2-1 in de derde set.

De opleving bleek echter van korte duur want de vierde leg pakt Whitlock en wordt het 3-1 voor een 3-0 in sets eindstand.