Henderson schommelt van Barneveld uit het toernooi

John Henderson, the Highlander uit Schotland bekend om zijn schommelende gooi beweging heeft de halve finale bereikt van de World Grand Prix door Raymond van Barneveld met 3-1 te kloppen.

Direct al in de eerste leg breekt Raymond  John Henderson voor 0-1 maar de Schot breekt gelijk terug en is de stand weer gelijk. Raymond heeft dan in de derde leg 6 pijlen nodig om op het bord te komen Henderson is dan al onderweg. Opnieuw tegen de darts in wordt de derde leg voor Raymond. Henderson kon de dubbel niet vinden en in de volgende leg komt Raymond met de tweede pijl op het bord en Henderson pas met zijn 10de pijl. Raymond staat dan inmiddels op 152.

Twee pijlen voor 94 en de eerste set is binnen voor Raymond van Barneveld

Henderson komt na de pauze sterk terug en breekt Raymond in de eerste leg maar komt pas als tweede op het bord in leg. Toch gaat de leg naar Henderson als Raymond 106 niet uitkrijgt. Met de darts wordt het dan 1-2 voor Henderson maar een slechte start in leg 4 van Raymond zorgt ervoor dat de Schot op gelijke hoogte komt  1-1

In de derde set bij een 2-2 stand mist Raymond 32 voor een 70 finish en gooit Henderson 88 uit op de bull en leidt dan 2-1 in sets.

Donkere wolken voor Raymond van Barneveld die in de eerste leg van set vier wordt gebroken dan een breek kans mist op dubbel 12 voor een 141 finish en dan 2-0 achterkomt. Hij houdt dan zijn eigen leg voor 2-1 en ondanks het sterke begin van Henderson in leg 4 wordt het tegen de darts in 2-2.

Raymond begint de leg met 56 tegen 120 voor Henderson die verder ook goede scores blijft gooien en met drie darts voor 60 de partij wint. Exit voor Barney en Henderson voor het eerst in een halve finale van een groot PDC toernooi.

Gemiddelden Henderson 81.33 –  van Barneveld 83.33