Nederlandse jongens bereiken ook koppelfinale

Na het succes van gisteren hebben Justin van Tergouw en Wessel Nijman een volgende mijlpaal bereikt door samen ook de finale te halen van de 21st WDF World Cup in het Japanse Kobe. De jongens begonnen aan dit toernooi met een poule fase en de 12 aanwezige jongens koppels werden verdeeld over 2 groepen van 6 en de beste vier van iedere groep gingen door naar de kwartfinale.

Wessel en Justin waren ingeloot in groep A met Iran, Rusland, Denemarken, Australiƫ en Zweden. In die groepsfase verloren ze slechts 1 leg in de partij tegen de Denen de andere partijen werden met 4-0 gewonnen.

Bij de laatste 8 speelden de Nederlandse jongens tegens het Turkse koppel E. Butuner/O. Kaya en die partij wonnen ze met 4-1. In de halve finale moesten de jongens van Australiƫ er ook aan geloven zij verloren met 5-1.

In de finale spelen de Nederlandse jongens tegen de Ieren Barry en Heffernan, zeker niet de eerste de beste. Keane miste 1 matchdart voor de titel op het Winmau World Masters podium dit jaar en Killian Heffernan kwam in de singles tot en met de halve finale.

In het meisjes single toernooi geen finale plaatsen voor Lerena Rietbergen of Layla Brussel. Lerena verloor bij de laatste 8 van de Iraanse Deniz Hashtbaran die later de finale bereikte en Layla Brussel verloor in de halve finale van de Ierse Katie Sheldon die dusde finale gaat spelen tegen het meisje uit Iran.

De Nederlandse meisjes begonnen aan het single toernooi met een poulefase. Lerena zat in poule B waarin ze tweede werd en Layla speelde in poule C waarin ze ook tweede werd.

Voor alle uitslagen van het jeugdtoernooi kun je kijken op de website van de WDF

 

Foto bij dit artikel met dank aan de Nederlandse Darts Bond