Drie Nederlanders vliegen er de eerste ronde al uit

Nu niet bepaald wat je noemt een gunstige loting voor de zes Nederlandse deelnemers aan het Unibet European Championship dat van 26 tot en met 29 oktober gehouden wordt in het Belgische Hasselt. aan dit toernooi doet de top 32 van de Europese Order of Merit mee waarvan de top 8 is geplaatst.

Michael van Gerwen, titelverdediger van het toernooi, is als eerste geplaatst en zal in Hasselt graag voor de vierde keer op rij deze titel willen claimen. Peter Wright die dit jaar  5 European Tour toernooien won is tweede geplaatst. En zoals al gezegd geen gelukkige loting voor de Nederlanders want alle 6 treffen een Nederlandse speler, dus staat er als vast dat  er 3 spelers in de eerste ronde sneuvelen en er 3 de tweede ronde zullen halen.

Michael van Gerwen treft Jan Dekker, en Jelle Klaasen speelt tegen Christian Kist. De laatste 2, Benito van de Pas en Vincent van der Voort treffen elkaar ook in de eerste ronde.

Voor Peter Wright staat in de eerste ronde een pittige klus tegen de Pool Krzysztof Ratajski, de man in vorm, te wachten en de Belg Kim Huybrechts treft in de eerste ronde de als vierde geplaatste Mensur Suljovic.

Hieronder de complete loting, hoe de speelvolgorde zal zijn van de eerste ronde die donderdag 26 oktober begint zal later bepaald worden.

EERSTE RONDE        
Pos  Player   Player   score
1 Michael van Gerwen Jan Dekker
2 Ian White Darren Webster
3 Simon Whitlock (8) James Richardson
4 Alan Norris Mervyn King
5 Jelle Klaasen (5) Christian Kist
6 John Henderson Kyle Anderson
7 Mensur Suljovic (4) Kim Huybrechts
8 Gerwyn Price Ronny Huybrechts
9 Peter Wright (2) Krzysztof Ratajski
10 Jonny Clayton Dimitri Van den Bergh
11 Joe Cullen (7) Stephen Bunting
12 Daryl Gurney Steve Beaton
13 Rob Cross (6) Martin Schindler
14 Dave Chisnall Cristo Reyes
15 Michael Smith (3) Nathan Aspinall
16 Benito van de Pas Vincent van der Voort