Top 8 PDC World Series naar volgende ronde German Darts Masters

In de Castello Arena Düsseldorf is vrijdag 20 oktober de German Darts Masters begonnen. Een toernooi uit de reeks  World Series of Darts dat over twee dagen gespeeld wordt. 16 spelers waarvan 8 spelers van de World Series ranking en daarvan is de top 4 geplaatst tegen 8 spelers uit het gastland Duitsland.

In een best of 11 legs werd er gespeeld voor een plek in de tweede ronde en bij sommige spelers van de PDC World Series ranking werd die tweede ronde met de hakken over de sloot gehaald.

Raymond van Barneveld opende de avond tegen Stefan Stoyke en hij begon sterk kwam 3-0 voor maar moest toch alle zeilen bijzetten om Stoyke onder de duim te houden. Raymond won uiteindelijk met 6-3 en treft nu bij de laatste 8 Gary Anderson die Max Hopp met 6-3 klopte.

Daryl Gurney wist als enige speler uit de World Series top 8 zijn tegenstander op nul te houden. Gurney die de tweede partij speelde won met 6-0 van Maik Langendorf en treft nu bij de laatste 8 de als 3de geplaatste Phil Taylor.

Taylor won in de voorlaatste partij van de avond met 6-3 van Robert Marijanovic.

Mensur Suljovic kwam met de schrik vrij tegen Kyle Anderson. De Oostenrijker stond 5-2 voor maar moest uiteindelijk een 11de beslissende leg spelen waarin hij alsnog de winst binnen wist te halen.

Suljovic speelt in de volgende ronde tegen Peter Wright die eveneens met de schrik vrij kwam tegen Dragutin Horvat. Wright had met 5-1 voor nog maar 1 leg nodig voor de volgende ronde maar Horvat kwam terug naar 5-5, en in leg 11 miste hij tops voor de partij en kaapte Wright de overwinning voor zijn neus weg.

James Wade kon na zijn partij tegen Kevin Munch weer opgelucht adem halen. Het liep allemaal weer zoals hij wenste en versloeg de Duitser met 6-2.

Michael van Gerwen sloot de avond af met een 6-2 overwinning op Martin Schindler. Michael was ondanks een enkelblessure toch naar Düsseldorf gekomen  en opende de match met en 180 en eindigde die leg met een 124 finish.

Tot 3-2 wist Schindler de aansluiting met van Gerwen te houden maar in leg 6 werd het 4-2 met een 107 finish met 2 darts en ook in leg 7 en 8 liet Michael zich van zijn beste kant zien en eindigde de partij met een 6-2 overwinning.

Vandaag, zaterdag 21 oktober worden vanmiddag de kwartfinales gespeeld en vanavond de halve finale en finale.

Uitslagen overzicht:

eerste ronde        
Pos Speler 1   Speler 2   score
1 Gary Anderson (1) Max Hopp 6 3
2 Raymond van Barneveld Stefan Stoyke 6 3
3 Peter Wright (4) Dragutin Horvat 6 5
4 Kyle Anderson Mensur Suljovic 5 6
5 Michael van Gerwen (2) Martin Schindler 6 2
6 James Wade Kevin Munch 6 2
7 Phil Taylor (3) Robert Marijanovic 6 2
8 Daryl Gurney Mail Langendorf 6 0
 Laatste 8        
Pos Speler 1   Speler 2   score
1 Gary Anderson (1) Raymond van Barneveld
2 Peter Wright (4) Mensur Suljovic
3 Michael van Gerwen (2) James Wade
4 Phil Taylor (3) Daryl Gurney
 Halve finale        
Pos Speler 1   Speler 2   score
1
2
 Finale        
Pos Speler 1   Speler 2    score
1