Benito van de Pas wint Nederlands onderonsje. Daryl Gurney ook naar 2e ronde na winst op Steve Beaton.

Benito van de Pas heeft ten kosten van zijn landgenoot Vincent van der Voort de 2e ronde bereikt van de European Championship.  

In een zeer leuke aantrekkelijke wedstrijd was het van de pas die aan het langste eind trok en de wedstrijd in een beslissende leg naar zich toe wist te trekken. Beide heren waren zeer aan elkaar gewaagd waardoor de begin fase voor de break gelijk op liep, beide heren gingen rusten met een 3-2 tussenstand in het voordeel van Benito van de Pas. Na de break lieten beide heren elkaar geen enkele ruimte waardoor de wedstrijd een beslissende leg nodig had.

Vincent mocht beginnen aan de laatste leg maar kon dus niet voorkomen dat van de Pas Vincent wist te breken en zo ook meteen de wedstrijd naar zich toe trok. Vincent was duidelijk aangeslagen door dit verliest zo getuigd ook onderstaande foto.

De winnaar van de World Grand Prix Daryl Gurney wist in zijn eerste ronde partij tegen oud gediende Steve Beaton Het werd een zeer gemakkelijke middag voor Gurney hij wist de wedstrijd vrij eenvoudig te winnen met de cijfers 6-3.

Al werd het wel nog even spannend want Gurney zag een voorsprong van 5-1 kleiner worden, al kwam dat meer door Gurney zelf omdat hij wat nonchalant werd in het gooien van zijn dubbels en zo Beaton eigenlijk in de wedstrijd hield