fenomenale vechtersbaas Benito van de Pas verliest nipt van Michael Smith.

Benito van de Pas is er niet in geslaagd de volgende ronde te bereiken van de European Championship 2017. In zijn partij tegen Michael Smit moest hij in een ware thriller als verliezer van het podium af.

De begin fase van de wedstrijd zijn beide heren zeer aan elkaar gewaagd, zodanig aan elkaar gewaagd dat ze de break in gaan met een 3-2 voorsprong voor de Engelsman Michael Smith. Na de break was het Smith die meteen de 6e leg pakt en zo op een 4-2 voorsprong kwam. Ook de 7e leg is het Smith die het voortouw neemt en duidelijk stukken beter uit de break is gekomen dan onze landgenoot van de pas.

Smith weet ook de 8e leg te pakken en kwam zo op een comfortabele voorsprong van 6-2. Benito wist zich een klein beetje te herstellen door de 9e leg te pakken en zo de achterstand te verkleinen naar 3 legs. Smith lijkt het op dat moment even kwijt te zijn en moet lijdzaam toezien hoe van de Pas ook de 10e leg tot zich neemt en er 4-6 van maakt, met deze tussenstand gingen beide heren weer even rusten.

Benito leek zeer goed uit de break te zijn gekomen en begon uitstekend aan de 11e leg, maar zijn dubbels lieten hem in de steek. Benito mist maar liefst 6 pijlen om er 5-6 van te maken, Smith weet van deze blunders te profiteren en pakt alsnog de leg en vergrote de voorsprong weer tot 3 legs verschil. Als Michael Smith er vervolgens ook 8-4 van maakt lijkt het verzet van Benito wel te zij gebroken. Maar Benito blijft vechten voor elke kans die hij krijgt en weet gewoon weer de aansluiting in de wedstrijd te krijgen door leg 13 & 14 te pakken en wederom de achterstand te verkleinen naar 2 legs 6-8.

Leg 15 is het wederom Benito de de sterkste is en hij is weer helemaal terug in de wedstrijd. Smith pakt vervolgens de 16e leg weer maar we moeten wel erbij zeggen dat Benito 3 pijlen mist om er 8-8 van te maken en ipv dat het dus 8-8 werd is het Smith die er gewoon 9-7 van maakt en zo nog 1 leg verwijderd is van de winst.

Maar voor die ene leg moest Michael smith werkelijk alles uit de kast trekken. Want het is namelijk Benito van de Pas die met fenomenale vechters mentaliteit op gelijke hoogte kwam. Beide heren gingen zich opmaken voor een beslissende final leg en wat voor een beslissende leg. Michael Smith weet uiteindelijk toch de wedstrijd te winnen door een fantastische finish van 118 via T20 S18 D20 te gooien.