European Championship: Peter Wright door het oog van de naald tegen Jonny Clayton

Jonny Clayton heeft deze avond voor een geweldige sensatie gezocht door niemand minder dan de nummer 2 van de plaatsing lijst Peter Wright naar huis te sturen. Peter Wright heeft zich op zeer moeizame wijze weten te plaatsen voor de kwartfinale`s, Jonny Clayton dwong hem tot het uiterste.

Jonny Clayton begon de wedstrijd als een TGV trein binnen no-time kwam Clayton met 4-0 voor. Beide heren gingen de rust in met een tussen stand van 4-1 voor de underdog Jonny Clayton. Na de break was het Wright die de eerste leg na de pauze pakte, maar Jonny Clayton raakte niet echt onder de indruk ervan want hij wist vervolgens het gat weer naar 3 legs verschil te brengen 5-2.

Peter Wright moest zich iets laten invallen hoe hij Clayton in deze vorm op zij kon zetten. het begin werd gemaakt door leg 8 te pakken en de achterstand te verkleinen naar 2 leg 3-5. Wright die al voor hetere vuren gestaan heeft pakte vervolgens ook de 9e leg en zo werd het verschil nog maar 1 leg, daarmee leek de inhaal race ingezet te zijn. Wright pakt vervolgens ook leg 10 en komt weer op gelijke hoogte, met deze tussenstand gingen beide heren de pauze in.

Na de pauze kwamen beide heren weer het podium, beide heren pakte elkaar meteen bij de strot en lieten elkaar niet meer los leg 11 ging naar Wright en leg 12 ging vervolgens gewoon weer naar Clayton zo kregen we een tussenstand van 6-6. Wright was vervolgens weer de sterkste in leg 13 7-6. het was wachten op het moment welke speler als eerste zou breken mentaal. Clayton in ieder geval nog niet want hij maakte er gewoon weer 7-7 van.

Clayton legt in leg 15 de basis voor een eventuele overwinning want hij weet Peter Wright te breken en komt op een 8-7 voorsprong. Nu was het de beurt aan Wright om weer iets terug te doen, en dat gebeurde ook meteen want Wright weet op zijn beurt weer Clayton te breken en zo stonden beide heren gewoon weer op gelijke hoogte 8-8.  De avond kon wel een thriller gebruiken in Hasselt en een thriller gingen de fans dan ook krijgen.

Peter Wright wint de 17e leg en was op dat moment nog 1 leg verwijderd van de eindoverwinning. En deze leg pakte Wright dan ook meteen erachter aan en kan zich zo gaan op maken voor de kwartfinale van morgen, in de kwart finale wacht Michael Smith hem op.