Grand Slam of Darts: Berry van Peer wint met Darteritus van Simon Whitlock. ook Smith, Norris, en Bunting winnen.

Vandaag is in het Engelse Wolverhampton de bwin Grand Slam of Darts begonnen. Een toernooi waar zowel PDC als BDO spelers aan meedoen, het toernooi word ook wel vaker als een battle tussen beide bonden gezien.

Berry van Peer heeft zich knap langs Simon Whitlock gevochten en als we zeggen gevochten dan mogen we dat best letterlijk noemen. Berry wist de wedsrijd te winnen met 5-4 maar moest hiervoor wel een zeer lange lijdensweg tegemoet zien. Berry van Peer werd namelijk getroffen door een keiharde vorm van Darteritus. deze darts ziekte zoals die ook wel genoemd word is de angst voor elke darts speler.  Voor de mensen die niet weten wat het inhoud hebben wij het in kort omschreven hieronder.

“Darteritus is een ‘dartziekte’ die ervoor zorgt dat de darter de dartpijlen niet op tijd of helemaal niet kan loslaten. Het is de angst van elke darter om darteritus te krijgen.
Darteritus is een mentaal probleem dat meestal ontstaat zonder duidelijk aanwijsbare redenen. Het is een faalangst, van motorische aard, waarbij een blokkade ontstaat op het moment dat de pijl losgelaten wordt.
Door die blokkade lukt het niet om de pijl los te laten, of wordt de pijl te laat losgelaten, waardoor de pijl ver naast het mikpunt terechtkomt. Er is motorisch geen probleem, er is geen pijn of schade aan de hand of arm van de darter.
Darteritus is een probleem wat zich op mentaal vlak bevindt. De darter legt zichzelf een hoge druk op om goed te presteren, en probeert de concentratie te verhogen. Dit zal de blokkade waarschijnlijk verergeren”

Michael Smith opende de 2017 editie met winst op James Wilson het werd 5-3 voor Smith. Maar van harte ging het allemaal niet voor Smith, hij zag een comfortabele voorsprong van 3-0 voor de zon verdwijnen. Wilson wist zich namelijk knap terug te vechten naar een 3-3. Michael Smith wist zich op tijd weer te herstellen door de 7e leg weer te winnen en er 4-3 van te maken. Wilson kreeg vervolgens 3 pijlen om er weer 4-4 van te maken maar wist de resterende 16 punten niet van het bord te gooien, Smith dankte Wilson voor het missen en wist zo ter nauwe nood te wedstrijd naar zich toe te trekken 5-3.

De 2e wedstrijd van deze middag ging tussen Stephen Bunting en onze landgenoot  Jeffrey de Zwaan. Bunting kwam eenvoudig op een 2-0 voorsprong en liep vervolgens zelfs naar een comfortabele 4-1 voorsprong, niets aan de hand zou men op voorhand zeggen maar het liep voor Bunting allemaal net even anders. Jeffrey de Zwaan werd namelijk op tijd wakker op het podium en wist vervolgens 3 legs op rij te winnen en er zo een alles en beslissende 9e leg uit te slepen. Maar een uiteindelijk overwinning komt er niet voor de Zwaan, want het is Bunting die alnog de wedstrijd naar zich toe trekt met 5-4.

Alan Norris had deze middag geen enkele moeite met het jonge jeudige talent Corey Cadby daar leek het namelijk langetijd op. Norris liep vrij eenvoudig en zonder problemen naar een 4-1 voorsprong en deze riante voorsprong gaf Chuck dan ook niet meer uit handen, tenminste dat zou men denken. Het was dus Cadby die daar totaal anders overdag want Norris moest lijdzaam toezien hij het jeugdige talent van een 1-4 achterstand terug knokte naar 4-4 en zo een beslissende 9e leg afdwong. Maar de overwinning kwam er niet voor Cadby, want het was uiteindelijk Norris die alsnog met de schrik vrij kwam en de wedstrijd naar zich toe trok met 5-4.

Later meer nieuws en uitslagen hier.

Middag sessie aanvang 14:00 uur Nederlandse tijd

Eerste ronde        
Pos Speler 1   Speler 2   score
1 Michael Smith James Wilson (G) 5 3
2 Stephen Bunting Jeffrey de Zwaan (F) 5 4
3 Simon Whitlock Berry van Peer (H) 4 5
4 Alan Norris Corey Cadby (E) 5 4
5 Dave Chisnall Scott Mitchell (F)
6 Mensur Suljovic Mark McGeeney (G)
7 Gary Anderson Cameron Menzies (H)
8 Peter Wright Glen Durrant (E)

Avondsessie 21:00 uur Nederlandse tijd

Eerste ronde        
Pos Speler 1   Speler 2   score
1 Gerwyn Price Steve Lennon (B)
2 James Wade Robbie Green (C)
3 Darren Webster Mark Webster (D)
4 Rob Cross Joe Murnan (A)
5 Phil Taylor Peter Machin (C)
6 Michael van Gerwen Ross Montgomery (A)
7 Raymond van Barneveld Jamie Hughes (B)
8 Daryl Gurney Danny Noppert (D)

Foto: Omroep Brabant