GSOD avondsessie; Rob Cross indrukwekkend en Kong verplettert the Machine

In de avondsessie van de Grand Slam of Darts komen 2 Nederlandse deelnemers in actie, de als eerste geplaatste Michael van Gerwen, tevens titelverdediger, Raymond van Barneveld als 8ste geplaatst en Lakeside runner up Danny Noppert.

In totaal 8 wedstrijden uit de groepen A tot en met D en aan Gerwyn Price de eer de avond te beginnen tegen Steve Lennon.

Gerwyn Price – Steve Lennon  5 – 3 groep B

Een sterke start van Welshman Price die 3 legs op rij weet te winnen voordat Steve Lennon iets terug kan doen. In leg 4 wordt het 3-1 maarecht druk kan Lennon niet zetten op Price die in de slotfase toch niet meer zo scherp op zijn dubbels is als in het begin. Desondanks benut Lennon in leg 8 de kans niet om 4-4 te maken en vindt Price de winnende dubbel voor een 5-3 overwinning

James Wade  – Robbie Green  1 – 5 groep C

Robbie Green verraste vriend en vijand met een ruime, en zeker verdiende,  overwinning op James Wade. Green brak Wade als in de eerste leg en ook  de derde leg ging tegen de darts in naar Green die vervolgens uitliep naar 0-4.

Met drie darts voor een 65 finish pakt Wade zijn eerste en wat de leg er na bleek enige punt van de match. In leg 6 maakt Green 1-5 en dat zat Wade even niet lekker.

Darren Webster – Mark Webster  3- 5 groep D

Een partij met verschillende gezichten. Die van twee spelers die geen rust in het lichaam hebben, en sublieme finishes. Een 156 finish van Darren Webster die dan de leg erna opent met 26 en en 117 finish van Mark Webster voor een break voor 3-4. In leg 8 verzilvert Mark met 3 pijlen voor een 20 finish de partij.

Rob Cross – Joe Murnan 5 – 1  groep A

Rob Cross heeft in zijn eerste partij op de Grand Slam of Darts een visitekaartje afgegeven. Cross met Michael van Gerwen en Ross Montgomery in groep A liet geen spaan heel van de vierde speler in deze groep, Joe Murnan die in de vijfde leg van de match zijn enige punt wist te scoren.